12 Eylül 2010 Pazar

Versace - Black Jeans (1997)

"Ben Black Jeans'i yağmurlu sonbahar günlerine inanılmaz yakıştırıyorum.."

 

Black Jeans, Versace'nin jeans serisinin nispeten daha oturaklı ve bana göre en güzel parfümlerinden biri. 1997  çıkışlı parfüm odunsu çiçeksi misk tarzında. 

Black Jeans'ın harmanı:

üstte: zencefil, lavanta, mandalina, tarhun, limon
ortada: karanfil, zambak, yasemin, gül, kimyon, sardunya
altta: biberiye, muskat, deri, tonka fasulyesi, kabe samanı, sedir


notalarından oluşuyor. Kağıt üzerinde harmanında bu kadar çiçek varyetesi olmasına aldanmayın. Bu maskülen bir koku ama drakkar veya polo gibi çam kokusunda değil de daha rayihalı odunsu bir kokusu var. Koyu bir koku diyebilirim. Bu tanımlamalarımı açıklamam zor, bol parfüm kullandıkça ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız. Ayrıca tanımlamalar sayfasına da göz atın. Ben bol bol misk ve deri kokusu algıladım temasında. Evet koyu ve sanki hafif nemli bir koyu. Bunda gül notasının etkisi var sanki. Harmanında gül olan parfümler genellikle koyu bir karaktere sahip oluyorlar.




Hafif, yumuşak bir yapısı var. Koyu karakteri ve nemli ve hafif tatlımsı yapısından dolayı. Ben Black Jeans'i yağmurlu sonbahar günlerine inanılmaz yakıştırıyorum. Tam anlamıyla atmosfer yaratıyor. Açılışı gayet fresh, sonrasında çok hafif bir baharatlı hava ile zencefil, gül, kabe samanı gibi notaların nemli ve koyu havasında devam ediyor. Özetle bir armosfer kokusu. Beki çok özel, muhteşem bir kokuya sahip olmayabilr, ama gene de oldukça tatminkar ve pek taklidi olmayan bir kokuya sahip. Ayrıca yeni versacelerin aksine harmanı doğal ve sentetiklik yok.



Kalıcılık ve fark edilirliği ortama gibi. Uygun yaş grubu 18-30. Canlı ama dingin bir koku. Sonbaharla, yağmurlu, kapalı, serin günlerle çok uyumlu. Bu bakımdan denemenizi tavsiye ediyorum.

4 yorum:

  1. Ben u parfümü çok iyi bilirim...Kullandım..Sadece şunu söyleyebilirim bu parfüm hakkında..Tek kelimeyle,MÜKEMMEL...

    YanıtlaSil
  2. bu parfümü ilk defa burada gördüm.blue jeans'i biliyorum ama bunun hakkında hiçbir fikrim yok.ayrıca hiçbir kozmetikçide de görmedim.bulmak mümkün mi acaba? sizden ricam blue jeans hakkında da bilgi ekleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyrun:

      http://www.aymari.com/urunDetay.asp?urunid=11845

      Blue Jeans incelemesini de vereceğim. Black jeans, blue jeans'a göre çok daha başarılı bir parfüm.

      Sil
  3. blue jeans siparişi verdim umarım memnun kalırım

    YanıtlaSil