5 Eylül 2010 Pazar

Giorgio Armani - Emporio Armani He (1998)

"koku olarak bir 212' nin portakal notaları çıkarılmış, donuk hali gibi diyebilirim.."
 


He, diğer adıyla Lui, Giorgio Armani'nin ürettiği son eli yüzü düzgün kokulardan. 1998 çıkışlı aromatik turunçgil kokusu. 

Emporio Armani He'nin harmanı:

üstte: ananas, mandalina, elma, adaçayı, yuzu, bergamut, kakule, limon
ortada: siklamen, muskat, süsen, yasemin, gül
altta: sandal ağacı, tonka fasulyesi, amber, misk, meşe yosunu, sedir

notalarından oluşuyor. Armani'nin ürettiği son eli yüzü düzgün kokulardan dedim, çünkü gerek giorgio, gerek emporio son dönemlerde oldukça vasat, tümüyle sentetik, özetle maliyet kaygısıyla üretilmiş parfümler satıyorlar. He; bu bakımda bir eau pour homme armani kadar olmasa da yine eski armani kalitesine yakın tarzda başarılı bir koku. Sentetiklik az miktarda. Hafif tarz bir koku olmasına rağmen ne yazıkki limon, elma gibi ekşimsi, canlı kokuları ya hiç alamıyor ya da çok az alıyorsunuz.Bunun yerine açılışa adaçayı, kakule, siklamen ve süsen gibi buruk acı notalar hakim. Ama fazla endişelenmeyin bunların karışımı kuvvetli bir kara biber ağacı kokusunu andırıyor.  Bir süre bu biberi andıran kokudan sonra ortaya kuru odunsu notalar çıkıyor. Ve koku biraz yumuşayarak daha beğenilebilir bir hale geliyor. Fakat adaçayının çok baskın yapısından dolayı arada tonka ya da çiçekler duyulamıyor. Özetle koku olarak bir 212'nin portakal notaları çıkarılmış donuk hali gibi diyebilirim. Bazı serin zamanlarda açılışta limon baskın şekilde ortaya çıkabiliyor, bu durumlarda koku çok güzel bir şeye dönüşüyor. Keşke bu şekilde limon, biber ve nemli odunsu notalar şeklinde başarılı bir koku üretilse.


Biberi andıran girişi ve koyu odunsu harmanından dolayı gece kullanımına oldukça uygun bir koku diyebilirim. Özellikle akşamcıların favori kokuları olabilecek bir karekterde. Ama ortalama bir parfüm severe ancak "hımm fena değil" dedirtecek bir parfüm. Anladınız siz onu, orta derecede başarılı, ağır olmayan, modern buruk odunsu bir koku. 

Kalıcılığı ve fark edilirliği iyi gibi. Uygun yaş grubu 18-22 civarı. Eğer çok fazla gece müzikli ortamlara takılan bir insansanız beğenebiliriniz. Ancak bunu dışında aynı tarzda çok daha başarılı parfümler varken, tavsiye edemiyorum.

7 yorum:

  1. aynı tarz daha iyi parfümler var demişssiniz acaba bu parfümler nelerdir

    YanıtlaSil
  2. misal giorgio armani eau pour homme, aramis life, 212, bijan wicked gibi parfümler bu tarz hafif yapılı kokulara örnek verilebilir.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. göt yorumları niye sildin

    YanıtlaSil