8 Eylül 2010 Çarşamba

Nina Ricci - Memoire d' Homme (2002)

"Oldukça yoğun ve biberimsi bir kokusu var; Jaguarın daha hafif bir versiyonu diyebilirim.."


Memoire d' Homme 2002 çıkışlı odunsu şipre tarzında bir koku. Yapı olarak oldukça kuvvetli olan parfümün harmanına bakalım.

Memoire d' Homme'un harmanı:

üstte: greyfurt, meyan kökü
ortada: zencefil, muskat
altta: ağaçkavunu, mavi ladin, kabe samanı

notalarından oluşuyor. Parfümün kuvvetli yapıda olduğunu söylemiştim. Gerçekten de ağır bir parfüm, pek kimseye uyabileceğini zannetmiyorum. Oldukça yoğun ve biberimsi bir kokusu var; Jaguarın daha hafif bir versiyonu diyebilirim. Jag gibi burun bükmüyor ama gene de zorluyor. Her zaman yoğun biberli kokuları sevenlere şaşmışımdır nasıl sevebiliyorlar diye, parfüm vücutla uyum sağlamalı fazla ağır olmamalı, yoğun biberli ve baharatlı kokular ise baş döndürür hiç sevmem. Bu parfümün tarzı böyle, belki gece yemek ve toplantılarında belli yaş üzeri kimseler kullanabilir. Ama ağır koku seviyorsanız Joseph abboud çok daha iyi ve hafif bir parfüm. 


İlginçtir bir şipre olmasına rağmen daha ziyade baharatlı odunsu gibi bir tarzı var. Biber notası yok, o bibersi kokuyu da yüksek ihtimalle kuvvetli zencefil ve sentetik notalar veriyor. Kabe samanı greyfurt gibi yumuşak notalarını hiç duymuyorsunuz. Tek aldığınız sert, buruk bir odunsu koku. Yoğun bir parfüm olmasına rağmen belirgin bir ana teması yok. Sert yapısından dolayı kesinlikle hediyelik alınamayacak bir parfüm. Sert yapısı çoğu kişiyi itecektir.

Sert olmasına rağmen kalıcılığı ve fark edilirliği ortalam altı. Uygun yaş grubu 30-45. Tene yakın duran kokulardan. Kalite olarak çok kötü değil ama bu negatif yönlerinden dolayı tavsiye edemeyeceğim. Sadece yoğun biberli kokuları sevenler deneyebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder