6 Eylül 2010 Pazartesi

Roger & Gallet - Jean Marie Farina Extra Vieille (1806)

"Sadece lavantasını düşünüp almak isterseniz grey flannel çok daha iyi bir seçim olacaktır.."


Roger & Gallet firması aslında güzel ürünleri olmasına rağmen, ülkemizde çok fazla bilinmeyen bir üretici. Başlıktan da görebileceğiniz gibi parfüm 1806 yılında çıkmış çok eski bir koku. Aromatik turunçgil tarzında ve üniseks bir koku.

Jean Marie Farina'nın harmanı:

üstte: bergamut, limon, portakal, mandalina
ortada: petit grain, karanfil, portakal çiçeği esansı, biberiye, gül
altta: karanfil

notalarından oluşuyor. Ürün edc olarak sunulmasna rağmen bir edp kuvvetinde. Açılışı çok kuvvetli bir turunçgil-baharat karışımı şeklinde. Ancak turunçgiller çok çabuk uçuyor ve yerlerini yine baharatlar eşliğindeki otsu, çiçeksi ve odunsu notalar alıyor.


Parfüm bir üniseks kokuya göre oldukça fazla feminen ve bayık bir koku. Belki de oldukça eski kafa olmasından dolayı oldukça agresif, kuvvetli ve kolayca bunaltabilen bir koku. Yoğun lavantamsı-çiçeksi, otsu kokusu gayet güzel aslında. Ancak çok dikkatli kullanmak, serin günlerde ya da baharlarda ancak bir iki fıs şeklinde kullanmak lazım. Sadece lavantasını düşünüp almak isterseniz grey flannel çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Fark edilirliği yüksek, kalıcılığı ortalama bir parfüm. Uygun yaş grubu 35 ve üzeri. Fazla kuvvetli ve ağır yapısından dolayı tavsiye etmiyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder