5 Eylül 2010 Pazar

Hugo Boss - Elements (1993)

"Hafif buruk, baharatlı portakalımsı bir koku. Calvin Klein Eternity ile oldukça benzer yapıda olduğunu söylemeliyim."


Pek çoğunuz benim Boss'lar hakkındaki fikirlerimi biliyorsunuz. Eski birkaç modeli dışında hemen hemen tüm güncel Boss'ların son derece ucuz ve sentetik kokulara sahip olduklarını düşünüyorum. Ancak isim yapmalarından dolayı, kulaktan duya duya pek çok insan bunları alıp kullanıyor. Bu kişiler, zamanla daha kaliteli parfümlerle tanıştıklarında pişman olsalar da iş işten geçmiş, para artık cüzdandan çıkmış oluyor.

Neyse ki, bu incelemesini yaptığım Boss Elements kokusu, pek çok yeni varyasyona göre çok daha başarılı. Parfüm 1993 çıkışlı baharatlı aromatik tarzda modern bir koku.

Boss Elements'in harmanı:

üstte: mandlina, bergamut, erik
ortada: ardıç, tarhun, kekik, erik
altta: sandal ağacı, meşe yosunu, sedir

notalarından oluşuyor. Güzel dengelenmiş ve yormayan bir harmana sahip. Baharatların köşeli yapıları ve turunçgillerin asidik kokusu birleşerek ortaya hoş ve tatminkar bir koku çıkarıyor. Koku olarak Calvin Klein Eternity ile oldukça benzer yapıda olduğunu söylemeliyim. Yani hafif buruk baharatlı portakalımsı bir koku. İkisi arasındaki fark Eternity daha temiz ve farkedilir kokarken, Elements'in daha derinden ve koyu kokması.

Bana göre Boss Elements tam bir akşam kokusu. Bunu size açık olarak hissettiriyor. Ancak iyi bir yerde bir akşam yemeği için kullanılacak elegant bir kokudan ziyade, bir gece klübü, bar, disko tarzı yerlere daha iyi uyum sağlayacak bir koku.

Özetle tatminkar bir baharatlı turunçgil kokusu, daha fazla değil. Bu tarz kokuları özellikle seviyorsanız deneyin derim, sevebilirsiniz. Kalıcılığı ortalamanın biraz altı, fark edilirliği ortamanın biraz üstü. Uygun yaş grubu 16-30 arası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder