8 Eylül 2010 Çarşamba

Dolce & Gabbana - D & G Masculine (1999)

"ciddi anlamda gay kokusu, ki zaten d & g'nin yapısını ve diğer parfümlerindeki benzer karekteri biliyoruz.."


Masculine için mygitarda oldukça acımasız bir inceleme yapmıştım. :) Genel olarak fikirlerim değişmese de daha tutarlı bir inceleme vereyim. Parfüm 1999 çıkışlı bir odunsu aromatik.


Masculine'in harmanı:

üstte: petit grain, bergamut, kumkat, limon yaprakları
ortada: kekik, fesleğen, nane yaprakları, biberiye, yasemin, kimyon
altta: tik, incir yaprağı, misk, kabe samanı, sedir, tonka fasulyesi

notalarını içeriyor. Ancak ne yazık ki bu harman oldukça sentetik ve kendi içerisinde uyumsuz. Öncelikle en büyük sorun adının aksine tam anlamıyla falza feminen bir kokuya sahip olması. Yani bir kadın rahatlıkla kadın parfümü olarak kullanabilir. İkincisi sentetikliği ve algıları yoran kuvvetli kokusu. Son olarak ne fresh ne oturaklı olan karakteri. Dolayısıyla her açıdan kaybeden bir koku.

Kokusu çiçeksi, tatlı limoni bir koku şeklinde. Ancak gerek limonun tatlılığı, gerek yasemin'in eziciliği kokuyu bir erkek için kabul edilebilecek sınırların üzerinde feminen bir hale getirmiş. Bu tatlı, çiçeksi hal kış için bile fazla buhranlı olacaktır. Özetle yorucu, kötü harmanlı, fazla feminen, başarısız bir koku. Kesinlikle adına bakarak gözünüzde canlandırdığınız, kaslı, çekici erkek kokusu değil, hatta ciddi anlamda gay kokusu. Ki zaten d & g'nin yapısını ve diğer parfümlerindeki benzer karekteri biliyoruz.

Fark edilirliği ortalama, kalıcılığı ortalam altı, çabuk uçuyor. Uygun yaş grubu bunaltan yapısındna dolayı olsa olsa 25-45 olabilir. Tavsiye etmiyorum.

3 yorum:

  1. Her kokladığımda, bana çocukluğumu hatırlatan yegane kokudur bu. Bundaki bu duyguyu ne bir Creed parfümünde buldum, ne Bond ne de Amouage. Rengi gibi (soluk sarı) buruk; ama bir o kadar da saldırgan, çok farklı bir koku. Şu an bulunması da çok zor. Ebay'de 100 ml için 160£ isteyen var. Fragrantica'da da birçok kullanıcının favori kokusu. Ya aşık ol ya nefret et tarzında bir koku bence. Yani iki ucu keskin bıçak, denemeden alınmamalı. Deneme şansınız da yok gerçi :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Slm şuan elimde 7,8 adet parfüm var ama benim tarzım bir parfüm bulamadım ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil