15 Eylül 2010 Çarşamba

Yves Saint Laurent - Kouros Fraicheur (1981)

"Harika koku, sade ama son derece uyumlu harman, kalite hissi, gayet iyi fark edilirlik, daha ne olsun?.." 


Sırada benim en beğendiğim parfümlerden biri olan Kouros Fraicheur var. Fraicheur, Kouros' un daha hafifletilmiş, sadeleştirilmiş ve düzenli kullanıma uygun versiyonu. Odunsu şipre tarzında.

Kouros Fraicheur' un harmanı:

üstte: bergamut
ortada: portakal çiçekleri, ananas
altta: amber, silhat, kabe samanı

notalarından oluşuyor. Bu kadar sade bir harmana rağmen neredeyse orjinal kouros ile aynı kokuya sahip. Farklı olarak biraz daha ferah ve temiz, daha canlı ve kirlilik barındırmyan bir kokusu var. Dolayısıyla kouros'un kokusunu beğendiniz ama size biraz falza kuvvetli ya da ağır geldiyse, kouros fraicheur tam size göre. Kouros' u kullandıkça daha fazla seviyorken, olay fraicheur' da daha da ileri gidiyor ve gün boyu bileklerinizi kokluyorsunuz. 


Parfüm hafiflik olarak jazz ile jazz prestige arasında bir yerlerde. Orjinal kouros bunların en tepesinde. Buna göre kıyaslarsanız kouros fraicheur' un yaz mevsimi dışında düzenli olarak kullanılabilecek bir koku olduğunu anlayabilirsiniz. Bu sıralar tıpkı jazz prestige gibi bulması çok zor olan kokulardan. Ancak aramaya kesinlikle değer. Ysl kalitesi demek benim için kouros fraicheur demektir. Harika koku, sade ama son derece uyumlu harman, kalite hissi, gayet iyi fark edilirlik, daha ne olsun? Özetle orjinal kouros'un daha hafif ve fresh çok daha kullanılabilir bir versiyonu. Bunlar dışında tüm özellikleri aynı.

Fark edilirliği ortalama üzeri, kalıcılığı iyi. Yaz dışında her zaman kullanılabilir ancak abisiyle aynı karekterde olduğundan fazla sıkarsanız suç sizindir, onun değil. Uygun yaş grubu 23 ve üzeri. Benim favori kokularımdan biri olan kouros fraicheur'u kaliteli, erkeksi, olgun ama hafif kokuları seven herkese şiddetle tavsiye ediyorum.


10 yorum:

  1. dün siparişini verdiğim parfümüm bugün elime ulaştı. müthiş bir şey bu :) ilk sıkıldığında aramisi andırıyor. ama bir süre sonra daha ferah maskülen bir kokuya dönüşüyor. bileğim sürekli burnumda. sanırım işyerinden evime kadar bu durumda gideceğim :) yorumunuza dayanarak yaptığım ikinci kör alış ve yine tam isabet . teşekkürler lord..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güle güle kullan komşum.

      Sil
    2. msaim iyi günlerde kullan..nereden aldın acaba komşu?

      Sil
    3. birde msaim:aldığın ilk kör alışı memnun kaldığın koku hangisiydi?:)

      Sil
    4. teşekkür ederim. parfümü kokudankokuya.com.tr sitesinden aldım. sorunsuzca alışveriş yapabileceğiniz bir site. ilk aldığım parfüm de aramis classic ti. :) bazıları hacıyağına benzetse de açılıştan sonraki 1 saat içinde harika bir kışlık kokuya dönüşüyor. benim gibi genç işi olmayan ağır parfüm sevenlere tavsiye ederim.

      Sil
  2. Kouros Fraicheur nerden temin edebilirim acaba. Bulması gercekten zor bır parfüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kokudankokuya.com.tr burada bulabilirsiniz.

      Sil
  3. kokudankokuya.com.tr de bulunamayan parfüm oluş durumdadır başka nereden temin edebiliriz?

    YanıtlaSil
  4. kouros fraicheur bulamayanlar için : kouros energizing tonique mükemmel bir ilkbahar-sonbahar kokusu sevgili lord sparhawk mutlaka deneyip yazmanız lazım ;)

    YanıtlaSil