17 Eylül 2010 Cuma

Dunhill - X-Centric (2001)

"O kadar zayıf ki, şişesini koklarken bile bir şeyleri zor algılıyorsunuz, üzerinizde sıfır.."

X-Centric 2002 çıkışlı aromatik odunsu tarzda fresh bir koku ve birazdan görebileceğiniz üzere şu ana kadar ki en sert incelememi hak edecek derecede kötü bir koku.

X-Centric' in harmanı:

üstte. muskat, servi, tarçın, yeşil notalar, adaçayı, greyfurt, kakule
ortada: frezya, nilüfer, gül, sedir
altta: sandal ağacı, silhat, misk, guaiac wood, misk


notalarından oluşuyor. Aslında bu kadar harmanı yazmamın pek bir önemi yok. Çünkü parfüm kullandığım en başarısız, bırakın başarıyı en rezil kokulardan biri. Hatta size söyle söyleyeyim 250 parfümü geçen listemde, sondan ikinci parfüm. O kadar kötü. Parfüm demeye dilim varmıyor, sözde fresh koku yapmışlar, kokladığınızda parfüm gibi birşey algılayabilirseniz sizi tebrik ederim. Cool water'ın 100 kat sulandırılmışını düşünün. O kadar zayıf ki, şişesini koklarken bile bir şeyleri zor algılıyorsunuz, üzerinizde sıfır. Bendekinin kötü bir kopya olduğunu zannetmiyorum çünkü benzer yorumlar az değil. Kokusu ve kalıcılığı için yapabileceğim hiçbir yorum yok. Ayrıca kokusu vasat, harmanı da oldukça sentetik ve başarısız. 

Tam fiyasko bence piyasadan kalkmalı. Aslında neredeyse tüm yeni Dunhill'ler bu şekilde son derece kalitesiz. O yüzden 2000 ve sonrası üretilmiş tüm Dunhill'lerden uzak durun derim. Bir tek 1934 çıkışlı orijinal Dunhill iyi kalitede bir parfüm.

Kalıcılık ve fark edilirliği rezalet. Suya kolonya sıkın daha fark edilir olur. Özetle uzak durun.

1 yorum: