8 Eylül 2010 Çarşamba

Hugo Boss - Boss Bottled (1998)

"İlk sıktığınızda hafif bir kakaomsu koku ile karşılıyor, sonra isimlendiremediğiniz farklı, çoğunlukla sentetik, tatlı kokular hissediyorsunuz.." 



Boss Bottle, Hugo Boss'un parfüm gamındaki orta seviye kalitedeki nadir parfümlerden biri. Boss number one, spirit, sport gibi çok kaliteli modeller ile boss in motion, dark blue gibi yeni vasat modeller arasında bir yerde. Parfüm 1998 çıkışlı baharatlı odunsu bir koku. Gri Boss ya da Boss no.6 olarak da biliniyor.

Boss Bottled'ın harmanı:

üstte: erik, meşe yosunu, elma, turunçgiller, bergamut, limon, sardunya
ortada: maun, karanfil, tarçın
altta: sandal ağacı, zeytin ağacı, vanilya, kabe samanı, sedir

notalarından oluşuyor. Gördüğünüz gibi ilginç bir harmanı var. Bu ilginçlik kokusuna da yansımış durumda. Harman kendi içerisinde tam olarak uyumlu değil, evet genel bir kokusu var ancak gene de bazı notalar daha köşeli olarak ortaya çıkıp karmaşa yaratıyorlar. İlk sıktığınızda hafif bir kakaomsu koku ile karşılıyor, sonra isimlendiremediğiniz farklı, çoğunlukla sentetik, tatlı kokular hissediyorsunuz. Sentetik, tatlımsı, koyu bir koku. Bana göre yapay ve gri bir koku. Ne bir gourmand, ne oryantal ama gene de tatlı, koyu tarzı var, çok ağır değil ama canlandırıcı da değil. Sorun da bu; hiç bir yola gelmiyor. Ortalarda başına buyruk, uyumsuz bir havası var. Tüm bu eleştirilerinin sebebi de ayarlanamamış harmanı. Harman dengesinin bir parfümde ne kadar önemli olduğunu buradan anlıyoruz.



Fark edilirliği ortalama, kalıcılığı ortalama altı. Uygun yaş grubu 18-25. Rochas man tarzı kokuları sevenler bunu da deneyebilirler. Yapısından dolayı fazla sıcak olmayan akşam gece ortamlarına uygun. Genel olarak baktığımda vasat bir koku gördüğümden tavsiye etmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder