14 Eylül 2010 Salı

Lacoste - Lacoste (1984)

"çok belirgin bir özelliği olan bir parfüm değil ve hissedilirliği düşük.." 


Lacoste orginial, 1984 çıkışlı ilk Lacoste kokusu. Odunsu aromatik bir parfüm. 

Lacoste'un harmanı:

üstte: misket limonu, lavanta, adaçayı, bergamut, limon
ortada: karanfil, yeşil notalar, fesleğen, kasnı otu, yasemin, sardunya
altta: tonka fasulyesi, amber, misk, meşe yosunu, kabe samanı, sedir


notalarından oluşuyor. Harman dolgun, koku da öyle. Koku olarak taze, baharatlı bir koku. Aslında içeriği oldukça meyveli ve zengin olmasına rağmen bunu pek belli etmiyor. Hafif koyu bir koku. Daha doğrusu koyu yeşil, bunda adaçayı'nın parmağı varken, yeşil notalar'da sentetik olarak vuruyor. Lise çağındaki genç arkadaşlarım için gayet uygun bir tarzı var. Kokusunu duyduğunuzda doğrudan aklınıza lacoste timsahı ve yeşili geliyor. Ama çok da fazla birşey beklemeyin,  çok belirgin bir özelliği olan bir parfüm değil ve hissedilirliği düşük. Ben Lacoste'u çok fazla beğenmesemde günümüzde ürettiği vasat ve kalitesiz parfümlere oranlar daha iyi bir parfüm olduğu da kesin. Fakat bu gene de sentetik yapıya sahip, ortalama bir aromatik koku olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Koyu yeşil tarifimi anlayamıyorsanız Van Cleef & Arpels'in TSAR ürününü biliyorsanız yakın yapıda olduğunu söyleyeyim. Fark TSAR biraz daha biberli bir yapıdayken, Lacoste biraz daha bitkisel yapıda.

Zaten Lacoste kokularını pek başarılı bulmayan biri olarak Lacoste original için de özel birşeyler hissetmiyorum. Yaşıtım bir 80'ler kokusu olmasına rağmen o dönemlerin havasını çok da iyi yansıtabildiğini söyleyemem. Ama Lacoste deyince gözünüzün önüne yeşil timsah geliyorsa, koyu yeşil kokusuyla markayı doğru betimlediğini söyleyebilirim. Ben genede lacoste kıyafetlerle polo classic ya da Lancome Trophee gibi bir kokuyu daha yakıştırıyorum.


Genel olarak daha ziyade evde kullanıma uygun bir koku. Bunun nedeni hem parfümün kokusunun tek düzeliği hemde fazla kalıcı ve belirgin olmaması. Kalıcılığı ve hissedilirliği için ortalamanın biraz altı diyorum. Uygun yaş grubu 18-22. Ancak günümüz parfümlerine göre biraz eskiyen bir karakterde olduğundan, kokusu genç komşularıma belki biraz eski moda gelebilir. O yüzden adına aldanıp lacoste diye almadan önce kokusuna bakın. Eski tarz yeşil aromatik kokulara merakliıysanız bir bakın derim, onun dışında fazla başarılı bir yönü yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder