10 Eylül 2010 Cuma

Yves Saint Laurent - L'Homme (2006)

"kokusu hafif tatlı, kremsi limonsu kabe samanı şeklinde.."

 
İncelemesini verdiğim ilk YSL kokusu olan L'homme 2006 çıkışlı olmakla beraber daha efendi, 90ların başından gelme bir koku hissiyatı barındıran odunsu çiçeksi misk kokusu.

L'Homme'un harmanı:

üstte: zencefil, bergamut, limon
ortada: baharatlar, beyaz biber, fesleğen, menekşe
altta: tonka fasulyesi, kabe samanı, sedir notalarından oluşuyor.


Görebildiğiniz gibi öyle çok teferruatlı bir harmanı yok. Sadelik seçilmiş ve işe de yaramış. L'homme un kokusu hafif tatlı, kremsi limonsu kabe samanı şeklinde. Tatlı dediysem şekerli bir koku zannetmeyin. Limonata tatlılığı gibi. Fresh bir koku değil ancak hafif ve yumuşak bir yapıda. Ancak bu limon teması çiğ limon kokusunda değil daha yedirilmiş. Bu açıdan homojenliği gayet başarılı. Fakat zayıf olduğu yönler var ki farkedilirliği ve kalıcılığı. İkisi de ortalamanın altında. Özellikle farkedilirliği biraz düşük, dikkat çekmek isterseniz bol bol sıkmanız gerek ki bu da sizi bunaltabilir. Denemek isteyen deneyebilir. Biraz kadınsı koktuğunu ekleyeyim. Ama kesinlikle rahatsızlık verecek derecede değil. Dolce & Gabbana pour home gibi. Hatta basenotes'da L'homme için D & G pour homme'un daha hafif versiyonu denmiş aynen katılıyorum. Hangisini daha çok beğeneceğiniz size kalmış.

Harmanı, kokusu oldukça efendi, kaliteli bir yapıda. Aynı zamanda çok durgun bir parfüm. İlk sıktığınızda neyse o, biraz donuk kalıyor. Dolayısıyla bazı kimselere sıkıcı bir parüfm olarak gelebilir. Ancak herhangi bir ortam, özellikle iş yemekleri, takım elbise ihtiyacı gibi zamanlar için son derece güvenli ve kolay bir koku. Beyaz renge çok yakıştırıyorum Örneğin beyaz bir damatlık takıma mükemmel uyacaktır.


Özetle YSL kendi halinde ama belirli bir kalite çıtasında güzel bir parfüm yapmış. Yumuşak limon, kabe samanı havasındad dolayı çok sıcak yaz günleri hariç her zaman kullanılabilir. Başarılı ama çok özel bir yanı yok diyeceğim.

Fark edilirliği ortalama altı, kalıcılığı iyi. Uygun yaş grubu 20 ve üzeri. Deneyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. yaş grubu kesinlikle 25'in üzerinde. elit, kalıcı ve sıradışı bir koku. 4 yıldır kullanmadan edemediğim sayılı parfümlerdendir.

    YanıtlaSil
  2. Ysl den aldığım üçüncü parfüm olarak bu parfüm de bugün envanterime girdi. Söyleyeceğim tek şey helal olsun YSL :)). Bir parfüm ancak bu kadar sıkıldığı andan itibaren işte budur dedirtebilir. Parfüm arayışlarıma çok uzun bir süre ara verdirtecek bu koku. :)

    YanıtlaSil
  3. kabe samanı kullanımı oldukca yerinde ve güzel,hatta kabe samanını size sevdirecek bir piyasa kokusu varsa eğer o budur.
    bu parfümden aklımda kalan en önemli taraf kabe samanı ve şeker :)

    YanıtlaSil