14 Eylül 2010 Salı

Trussardi - Uomo (1983)

"Koyu, deri temalı, maskülen, derin bir koku.." 





Trussardi güzel bir italyan moda markası. Parfümleri de genellikle memnun edici parfümler. Uomo ise Trussardi'nin 1983'te çıkardığı çok ünlü ve sevilen bir maskülen deri-fujer kokusu.

Uomo' nun harmanı:

üstte: aldehitler, ardıç yemişi, lavanta, fesleğen, kimyon, bergamut, mercanköşk
ortada: muskat, biber, meşe yosunu, tütün, yasemin, deri
altta: sandal ağacı, silhat, sedir, tütsü

notalarından oluşuyor. Parfüm oldukça kuvvetli, dolgun, kimilerine göre belki ağır gerçek bir maskülen koku. 80'ler dönemi karekteristiğini taşısa da yine de kendine kas bir kokusu var. Kokusu harmanı gibi açıkcası, çok zengin ve dönem dönem farklı kokabilen bir koku. Tam olarak tarifi mümkün değil ancak aromatik açılışının ardından deri, tütün, yosun gibi notalar ortaya çıkıyor ve sonraısnda da deri koyu bir şekilde kalıyor. Tarz olarak ungaro 3'e benziyor. Ama ona göre hallice daha kuvvetli. Koyu, deri temalı, maskülen, derin bir koku. Koku kalitesi ve tarzı drakkar, polo gibi has parfümlere oldukça yaklaşacak derecede güzel. Fakat benim gördüğüm kadarıyla farkedilirliği ve kalıcılığı az ne yazık ki. 


Trussardi Uomo' nun en kötü yanı oldukça değişken ve seçici bir koku olması. Yani bazen çok güzel kopkoyu deri temalı bir parfüm oluyorken, bazen gayet ağır, hacı yağı misali ağresif bir kokuya dönüşüyor. Bu tene, sıcaklığa, mevsime göre değişiyor. İlk bahsettiğim koyu deri temasında koktuğunda gerçekten mükemmel bir maskülen parfüm. Diğer durumda ise hiç çekilmiyor. Maskülen ve kuvvetli yapısından dolayı çok genç arkadaşlara pek uygun değil. Seçici ve oynak yapısı onu biraz riskli yapıyorsa da, parfüm dünyasındaki kendine has yerinden dolayı geri plana atılamayacak bir koku.



Fark edilirlik bende ortalama altı, kalıcılık ortalama. Uygun yaş grubu 25 ve üzeri. Daha ziyade sonbahar'a uygun bir parfüm. Bir akşam parfümü olarak başarılı. 80' lerin maskülen kokularına meraklıysanız mutlaka edinmeniz gereken karakterli bir parfüm, onun dışında genel alıcıya bir kaç defa denemeden doğrudan almamalı. Tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder