25 Eylül 2010 Cumartesi

Kenzo - Jungle Homme (1998)

"hani bazen badem yerken bozuk/bayat badem gelir ya bütün ağzınızın tadına eden çirkin buruk bir tat; işte Jungle aynen o kötü tat gibi kokuyor.."
 


Jungle 1998 yılı çıkışlı baharatlı odunsu bir koku. 

Jungle' ın harmanı:

üstte: misket limonu, mate, limon
ortada: muskat, amber çiçeği tohumu, kakule, biber, karanfil
altta: atlas sediri, mavi ladin, benzoin, guaiac ağacı, kabe samanı

notalarından oluşuyor. Bu harmanın pek önemi yok aslında. Neden mi? Çünkü jungle kullandığım parfümlerden kokusu en mide bulandırıcı olanı. Son derece amatörce hazırlanmış bir koku. Böcek spreyi. Ana notaları sedir ve benzoin olmasına rağmen içeriğindeki iğrenç muskat ve iğrenç mate notaları tamamen ön plana çıkarak kokuyu çekilmez yapıyor. Koku aynen şöyle hani bazen badem yerken bozuk/bayat badem gelir ya bütün ağzınızın tadına eden çirkin buruk bir tat; işte Jungle aynen o kötü tat gibi kokuyor ve sonuna kadar da değişmiyor. Bu kokuyu severek kullananı anlamam mümkün değil, insan nasıl bayat badem, ceviz gibi kokmak isterki? Nasıl bir zevktir? 


Harman o kadar vasat ki tam karmaşa var. Her nota aynı anda kafasına göre ortaya çıkıyor. Hiçbiri birbiriyle uyumlu değil ve ortaya kötü itici bir koku çıkıyor.
Fark edilirliği ortalama, kalıcılığı yüksek. Koku olarak listemin en sonundaki parfüm. Alacaksanız kendi riskiniz. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

8 yorum:

  1. Bu koku bence son derece hoş yumuşak odunsu bir koku. Dediğiniz gibi kötü bir izlenim bırakmadı. Başka bir parfümle karıştırmış olmayasınız bunu Özgün Bey :)

    YanıtlaSil
  2. bu parfümü sanırım dp'den doldurma alıp yorumladınız, yoksa bu kadar kaliteli bir kokuyu böcek ilacına benzetmeniz şaşkınlık verici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doldurma parfüm kullanmıyorum..

      Sil
    2. Bence kesinlikle doldurma... Zira sokakta insanlar kokunuz ne diye çevirilerdi beni. it gün bir markette iki tane kız utana sıkıla sordular. Çok güzel bir koku, erkek arkadaşıma hediye almak istiyorum dediler. Bu yorumunuza şaştım kaldım. Sübjektivite hâkim bu değerlendirme beni şüpheye düşürdü.

      Sil
  3. bu koku efsanedir sizin yorumladıgınız parfüm tabi biyerden alıntı yapmadıysanız, kesinlikle bozuktur.

    YanıtlaSil
  4. bu yoruma guluyorum sadece :D

    YanıtlaSil
  5. kenzo jungle candır ..arkadaşlar şimdi yarın gidip bi tane almayı istedim

    YanıtlaSil
  6. Siz şaka mısınız, hiç kiteli bir burnunuz yok bence derhal kapatın bu blogu

    YanıtlaSil