5 Eylül 2010 Pazar

Geoffrey Beene - Grey Flannel (1976)

"Sanki bir yağmur sonrası açan menekşelerin nemli ama dolgun kokusu gibi.."



Grey Flannel yurt dışında çok ünlü ve sevilen bir koku. 1976 çıkışlı ana teması menekşe olan bir odunsu oryantal. Ancak 76 çıkışlı bir parfüme göre son derece hafif ve modern bir kokusu var.Tam anlamıyla modern klaisk denilecek parüfmlerden.

Grey Flannel'in harmanı:

üstte: kasnı sakızı, petitgrain, neroli yağı, limon, bergamut
ortada: menekşe, gül, zambak, mimoza, nergis, adaçayı, sardunya
altta: badem, sedir, kabe samanı, meşe yosunu, tonka fasulyesi

notalarından oluşuyor. Dolgun ve kuvvetli bir harmanı var. Grey Flannel'i anlatmak oldukça zor. Hem çok sade, hem çok kompleks bir koku. Ana teması yoğun bir şekilde menekşe ve nasıl kokuyor derseniz çok kabaca sulandırılmış, serin bir lavanta kokusu gibi derim.  Harmanı orta kalitede, en azından dönemine göre. Yer yer hafif sentetiklik alınmıyor değil. Genede 2000'li yılların parfümleri kadar da değil. Harmanı oldukça uyumlu ve çok yumuşak bir harman. Ortadaki çiçek notaları fazla baskın değil. Dolayısıyla umduğunuz kadar çiçeksi bir kokusu yok. Sadece hafif hafif feminenlik katıyorlar kokuya. Ancak detaylara girersek, anlatılacak çok detay var.


Öncelikle grey flannel ödüllü bir parfüm ve bunu hissettiriyor. Kokusu standart marka ürünlerden biraz daha kaliteli bir havada. Adı gibi gri bir havası var. Sanki bir yağmur sonrası açan menekşelerin nemli ama dolgun kokusu gibi. Baştan, uçana kadar açıkcası turunçgilleri pek almıyorsunuz. Koku kimisine göre koyu, kimisine göre nemli bir koku. Sanki üzgün bir koku. Biraz metalik bir yanı da var. Erkeksi ancak feminen de. Sert değil, baharatlı, tatlı, acı ya da ağır değil. Hafif ve ferah. İlginç bir parfüm Grey Flannel, herkese göre değil, ancak parfüm meraklısı herkesin bir kene denemesi gereken bir koku. Ya oldukça sever ve düzenli kullanırsınız, ya da burun bükersiniz. Ben mi? Pek tarzım değil. Fakat çıkış yılına göre muazzam derece zamanının ötesinde ve modern bir parfüm. Gri ve cinsiyetsiz yapısıyla, 76 yılında çıktığını da düşünürsek çok özgün bir parfüm.


Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama üzeri. Uygun yaş grubu, kokuyu anlayabilmek açısından 25 ve üzeri. Yoksa koku olarak çok daha altına da uygun. Ancak anlaşılabilmek için biraz burun tecrübesi istiyor. Menekşe- lavanta kokularına meraklı iseniz, çok hafif feminen, farklı kokular kullanan bir insansanız çok severseniz. Bunun dışında bir kereliğine denemenizi öneriyorum. Ama körlemesine alınmamalı herkese göre değil.

14 yorum:

  1. Merhaba,
    İlk sıkıldığında ağır bir koku izlenimi veren ancak bir
    süre sonra güzelleşen koku.
    Son notaları çok hoşuma gidiyor.Bağımlılık yaptı sanki bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, acaba parfümü nereden bulabilirim?

      Sil
  2. selam lord parfüm seven biri olarak yorumlarını keyifle takip ediyorum grey flannel hakkındaki yorumun ilgimi çekti yağmur sonrası menekşe soğuk lavanta kokusu gibi demişsin bu yoruma göre benim sevebileceğim tarzda ancak başka yorumcular dede kokusu falan deyip eleştirmiş parfümü bulup deneyemediğimden alırsam kör atış olacak parfümün genele hitabı kalıcılığı fark edilirliği hakında biraz daha açıklayıcı bilgi verir misin şuana kadar beğenipte kalıcılığı farkedilirliği hoşuma giden pek parfm bulamadım birde denediysen benetton cold hakkında fikirlerini merak ediyorum onunda kalıcılık fark edilirliğini 2 parfüm arasından hangisini seçeceğini söylersen sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Grey Flannel ödül almış bir kokudur.Ancak günümüz kokularına pek benzememektedir.Özellikle bellı bır zaman sonra burunduğu o Çiçeksi ve kadifemsi koku gerçekten başarılı.Severek kullandığım parfumlerın basında gelıyor.

    YanıtlaSil
  4. Evet, menekşe temelı olmasın dan ötürü oldukça farklı bir parfüm. Ancak herkesin kolayca beğenebileceği bir parfüm olmadığının altını çizelim.

    YanıtlaSil
  5. Grey Flannel 'in 1996 yılı çıkışlı yeniden yapılmış bir versiyonu daha vardır. Forumlarda bu parfüm hakkında yorum yapılırken kimi çok ferah , kimi koyu parfüm olarak yorumlamış sanırım kimileri 96 yılı çıkışlı olanı denemiş farketmeden, kimisi ise 1976 çıkışlı orjinalini. 1996 çıkışlı olanı kokusuda biraz daha akuatiktir Eau de Grey Fannel diye geçer bu yüzden 30 yaş altına da hitap eder . Benim favorim ise 1976 yılı çıkışlı olandır

    YanıtlaSil
  6. grey flannel i gerçekten parfümden anlayan herkes sever, çok başkadır bildik kokulardan. bayaadır arıyodum bellamola sitesinde varmış neyseki artık yurtdışından sipariş verme olayı da zor zaten bunlar da ingiliz cheapsmellsin iştirakiymiş.
    çok güzel parfümleri inceliyorsunuz hepsi kaliteli özel parfümler yorumlarınız da aynı kalitede sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Benetton Cold hakkında biri bi bilgi versin Allah aşkına internet üzerinden almayı düşünüyorm ama kokusunun nasıl bişey olduğunu tam bilmiyorum hiç biyerdede kokusunun neye benzediği hakkında tam bir bilgi yok. Benetton Cold hakkındada yazarsanız trbloglarında ilk olucak sabırsızlıkla bekliyorm..

    YanıtlaSil
  8. ben bu parfümü kulandım öncelikle parfüm sabunumsu bir kokuya benziyor hafif farkedirliği iyi yumuşak bir parfüm gün boyu hiteninzde hafif hafif hisetiriyor ama 76 çıkşlı parfümlere benzemiyor sanırım 90 yılarda tekrar formülüze edildi herhalde eski parfümler ilk 2 saat bayağa sert açiliş yaparlar genelde ben beğendim fakat eski haliyle satılsaymış çok daha güzel olurmuş bu arada ben beyaz tenliyim parfüm benim tenimde uyumluydu

    YanıtlaSil
  9. sizin siteniz çok güzel ben zevkle takip ediyorum ben genelde eski parfümleri övdüğünüzü çok gördüm ben beyaz tenliyim bana eski parfümlerden cildimde uyumlu birkaç parfüm önerebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  10. 10 yıldır kullandığım emsalsiz ve çakması olmayan bir parfüm.. Kesinlikle farklı ve orijinaldir.. Koku her buruna hitap etmemekle birlikte severseniz bağımlılık yapar.. Yazın kullanımı zor bu nedenle sıcak havalarda pek gitmiyor..

    YanıtlaSil
  11. fiyatı ucuz , fahrenheit tarzı , koku olarak benzetemedim ama tarzı ya da karakteri benziyor diye anlatmaya çalışayım, fahrenheit seven bunu da sever bence , çoğu pahalı parfümden güzel ve farklı bir koku, başlangıcı biraz çiğ ama sonra koku oturuyor ve güzelleşiyor, mavisini de almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  12. Yağmurlu, kapalı, depresif havalarda kullanırım genelde...

    YanıtlaSil
  13. Özgün bey merhaba
    Bu parfümü orjinal nereden alabilirim

    YanıtlaSil