14 Eylül 2010 Salı

Cacharel - Pour L'Homme (1981)

"Cacharel' in en iyi kokusu.."
 


Cacharel pour homme 1981 çıkışlı, klasik ve maskülen yapıda bir baharatlı odunsu koku.

Pour L'Homme'un harmanı:

üstte: muskat, lavanta, adaçayı, bergamut
ortada: siklamen, karanfil, yasemin, ylang ylang, inci çiçeği, sardunya
altta: köknar, amber, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, sedir, kabe samanı

notalarından oluşuyor. Harman oldukça kuvvetli ve vurucu. Ancak hemen her 80'ler parfümünde olduğu gibi oldukça doğal ve kaliteli. Evet koku oldukça kaliteli kokuyor. Peki kokusunu nasıl?


Parfüm bir lavanta parfümü. Başka esansları yok mu var ama ana teması bariz lavanta. Fakat şöyle ilginç bir yanı var, içersindeki diğer esanslarla lavantanın oranlarının dengesi o kadar iyi ayarlanmış ki parfüm hiç baymıyor ve çiğ çiğ lavanta kokmuyor. Hani en başarılı menekşe parfümlerinden biri olan grey flannel bile koku olarak bariz saf saf lavanta kokuyor. Bu da lavantayı çok seven biri değilseniz kısa sürede kokudan sıkılmanıza bunalmanıza neden olur. Ayrıca açık seçik lavanta kokusunu erkeğe pek yakıştıramıyorum açıkcası. Ama işte bu koku öyle açık seçik lavanta kokmuyor güzel bir harmanı var, burnunuza hoş bir koku alıyorsunuz ve içinde lavantayı hissediyorsunuz, -hafiften limon ve bergamutun tazeliği ile sedir ve sandalağacının daha rayihalı kokularını tam tanımlayamadan da olsa algılasanız bile- çok önemsemiyorsunuz çünkü koku sizi genel olarak memnun ediyor.



Hele ki bu bunaltıcı günlerde böyle memnun ediyorsa diğer mevsimlerde çok daha güzel olabilir. Ben bu parfümü denediğim en iyi lavanta temalı parfüm olarak ilan ediyorum.


Bunlarla beraber bilmeniz gerkeen önemli bir konu parfüm herkese göre değil. Çünkü açık seçik maskülen , has erkek kokusu. Baharatlı, lavantalı odunsu kokusu güzel olmakla beraber kuvvetli yapısından dolayı 30 yaşın altına ağır kalacaktır. Ayrıca tecrübesiz bir kullanıcı iseniz parfümü haddinden fazla sıkıp kısa sürede boğulmanız işten bile değil. O bakımdan ne alacağınızı bilerek, mantıkla alışveriş yapın.


Özetle gayet doğal, kaliteli, kuvvetli, klas ve maskülen bir koku. Kalıcılığı ve fark edilirliği oldukça iyi. Uygun yaş grubu 30 ve yukarısı. Kendini gösterebilen bir parfüm. Sıcak ve baharatlı yapısından dolayı sonbahar ve kış mevsiminde kullanılmasını tavsiye ediyorum. Kaliteli ve maskülen kokuları seviyorsanız deneyin, bir de üzerine lavantalı kokuları da seviyorsanız mutlaka deneyin. Cacharel' in en iyi kokusu.


16 yorum:

  1. merhaba.yorumların ve paylaşımların için çok tskler öncelikle.benim bir sorum olacak eğer yorumun olursa sevinirim.pour l'homme u türkiye de ben bulamadım.yorumlarından anladığım genel kanı sende benim gibi 2000 oncesi kokuları daha çok beğeniyorsun.maalesef sevdiğim bircok eski kokuyu bulmakta zorlanıyorum.artık üretilmiyor mu acaba coğu ? ya da sen nereden temin ediyorsun orjinal parfumlerını.

    YanıtlaSil
  2. gittigidiyor, sahibinden ve ebay özellikle kullandığım yerler. Şu anda sahibinden'de ve ebay'de pour l'homme bulunuyor.

    YanıtlaSil
  3. tsk ederim yorumuna.lakin ebay dahil olmak üzere, şahıs satışı olmasından dolayı orjinalliğine güvenebilir miyiz? ya da orj liğini anlamanın önerebileceğin bir yolu varmı .tşk ederim iyi günler

    YanıtlaSil
  4. Güvenebiliriz, çünkü l'homme hem eski, hem de fazla popüler olmayıp fazla bilinmeyen bir parfüm olmasından dolayı orjinal olmama ihtimali yok gibi. Sahte parfüm riski bulgari aqua, aqua di gio, kenzo gibi çok popüler ve giden parfümlerde yüksek.

    YanıtlaSil
  5. anladım ne demek istediğini.çok tşk ederim.grş üzere

    YanıtlaSil
  6. Bulmakta zorlananlara balerin.com sitesinden almalarını öneririm, bugün elime geçti hem Loreal Türkiye ithalatı hem de fiyatı oldukça uygun. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. siparişi verdim ve bugün elime ulaştı. enfes bir koku :)) benim gibi gözü kapalı alacaklara tavsiye ederim. sevgili lord size gerçekten minnettarım. tavsiye ettiğiniz tüm parfümleri kör alışla tamamen yorumlarınıza dayanarak alıp hiç pişman olmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullanın, ben yine de hiç bir parfümün körlemesine alınmasını tavsiye etmiyorum.

      Sil
  9. Haklısınız aslında hayal kırıklığı yaşadığım parfümler de oldu. Mesela burberry sport, givenchy blue label ve joop jump gibi. Ama bulunduğum yerde edinmek istediğim çoğu parfümü bulmak çok zor hatta imkansız.Dolayısıyla deneme şansım pek yok. Misal YSL Jazz ve jazz prestige bunlar da koleksiyonuma katmak istediğim kokular. :)

    YanıtlaSil
  10. Lord’un yorumlarını okuyarak, parfümün kokusunu denemeden sipariş ettim. İlk kokladığımda çocukluğumda dişim ağrıdığında, pamuğa damlatıp dişime koyduğum, dişinol isimli ilacın kokusuna benzettim. Bu benzetme karanfil kokusundanmış. Çiğnediğimiz karanfilin kokusu. Karanfil kokusunun yatıştırıcı, sakinleştirici bir etkisi var. Parfümde baskın olan koku ise lavanta, bunun yanında biraz karanfil hissettim, bu iki koku birbirine çok yakışmış. Lavantanın da hem sakinleştitici, hem de cinsel isteği uyarıcı etkisi varmış haberiniz olsun. Parfümü sıkalı 4 saati geçti hala burnuma koku geliyor, farkedilirlik ve kalıcılık bende iyi oldu. Lord parfümün kalitesi konusunda gayet haklıymış. Koku etraftakileri rahatsız etmiyor, tam erkeksi, çiçeksi feminen kokulardan eser yok, ama keskin itici baharatlı bir koku da değil. Ben beğendim, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  11. bu koku yabancıların underrated dedikleri "hakettiği değeri görmeyen" kokulardan..benim kullandıkça sevdiğim sevdikçe kullandığım ve hergeçen gün daha çok bağlandığım harika bir maskülen..ilk kullanmaya başladığınızda burun kıvırabilirsiniz fakat kullandıkça değerini anlayacaksınız.hele o sert açılıştan 5 dakika sonra koku oturmaya başladımı burnunuza gelen rahiya hiçbir lavanta temalı parfümde yok..grey flannel FIFI ödülü almış ( çokta fıfı FIFI nın ödülü) bence bu ondan katkat daha klas bir koku...bence her parfümseverin dolabında bulunması gereken ender kokulardan..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, Bu parfüm kış kullanımı için mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet baharatlı ve sıcak bir parfüm olmasından dolayı sonbahar ve daha ziyade kış mevsimi kullanılmasını tavsiye ederim.

      Sil
  13. Merhaba, parfümlerin belli bir raf ömrü var mıdır varsa seri no dan yada başka şekilde öğrenmemiz mümkün müdür? 2000 öncesi parfümlerden denemek istiyorum fakat ya bozulmuş izlenimi veriyor yada bana uygun değil. Özellikle aldehitler içeren parfümler

    YanıtlaSil