25 Mart 2013 Pazartesi

Calvin Klein - Euphoria Men Intense (2008)

"2008 çıkışlı bir parfüm için ne çok kötü, ne de iyi.."

 
Uzun bir aradan sonra bir başka CK kokusu. Aslında artık CK' yı eskisi kadar sevemiyorum. Çünkü bol satılan, popüler parfümlerinin çoğunda kaliteyi giderek bozdu, parfümler daha basit ve sentetik hale gelmeye başladılar. Misal Eternity. Yeni şişelerinde eski kaliteyi artık bulamıyorum. Biz Euphoria Intense'e dönelim. Koku 2008 çıkışlı odunsu oryantal tipinde. Nispeten yeni çıkmış olmasına rağmen piyasada pek de bilinen/tutulan bir koku değil gözlemlediğim kadarıyla. 

Euphoria Men Intense'i n harmanı:

üstte: zencefil, biber
ortada: reyhan, adaçayı, kabe samanı, sedir
altta: amber, reçine, silhat, mürrüsafi ve öd


notalarından oluşuyor.  Herkesçe meyvemsi bir koku olarak kabul edilen euphoria’da aslında meyve notası yok. Pek çok kişinin çilek/karpuz kokusuna benzettikleri genel kokusu aslında reyhan, amber, mürrüsafi ve öd’ün hafiften kabe samanı ile karışımıyla ortaya çıkıyor. Zaten aromatik tatlımsı bir kokusu olan reyhan öd, amber, reçine gibi tatlımsı kokularla karışınca ortaya beklenmedik bir çilek/karpuz kokusu doğmuş. Harman orta derece sentetik. Çok rahatsız edici, burun yorucu değil, ama bir yapaylık şeklinde hassas burunlara sentetikliğini gösteriyor. Bunun dışında köşelilik, vuruculuk yok. 2008 çıkışlı bir parfüm için ne çok kötü, ne de iyi.

Kokuya gelirsek, ben ne beğendim, ne beğenmedim. Öncelikle tarzım bir koku değil. Kendi sınıfında ise ortalamanın üzeri bir koku güzelliğine sahip. Nasıl koktuğunu yukarıda tarif ettim. Asıl sorun sentetiklik. Tarz olarak polo double black, givenchy very irresistable grubunda gourmand’ı andıran bir oryantal. Yani biraz koyu, meyvemsi yumuşaklıkta, hafif, şehvetli diyemesem de duyusal. Orta hafiflikte. Euphoria aşırı mutlu olma, sevinçten yerinde duramama anlamına geliyor. Bunun parfümün karakteriyle hiç alakası yok, euphoria daha ziyade duygusal, hisli bir romantiğin iç yapısını dışa vuracak dingin bir koku. Birazda tensel bir koku. Genel olarak çok özel, özlettirecek bir kokuya sahip olmasa da akılda kalıcı bir kokusu var.

işte böyle

Özetle, eğer sentetik olmasaymış çok daha başarılı, çekici, cazibeli bir parfüm olabilecek bir kokuymuş euphoria intense. Adındaki intense'i gösterecek baskın yoğun bir yanı yok. Aynen kendisi gibi pembemsi mor romantik bir karakterde.

Fark edilirlik ortalama altı, kalıcılık iyi. Yaş grubu olarak 16-30 önerim. Sonbahar ve kısa uygun, günün ikici yarısı ya da gece ve dans gibi yakın temasın olacağı aktivitelerde romantik, ve body kouros gibi hafif tensel yapısıyla çekici olabilir. Eğer very irresistable, l’instant de guerlain tarzı kokuları seviyorsanız ve sentetiklik konusu önemli değilse denemenizi tavsiye ederim. Bunun dışında kalanlar deneyebilirler, ancak parfümde ince eleyen ve zevkleri bana benzeyen kişilere yüksek ihtimalle en fazla “ehh işte” dedirtecek bir koku olduğunu belirteyim.

5 yorum:

  1. Neden bu kadar tutuldu anlayamadım hem genel beğeniye hitap etmeyecek tarzda olup hem de bu kadar vasat olan bir parfümün tutulması eteresan özellikle orta ve dip notaları vasatında altında bir kalitede. CK o içeriklerle bir parfüm oluşturmak için kaliteli malzemeye ihtiyaç var tabi ama CK bunu yapmazdı tabi. Bu kadar tutulması da reklam ve pazarlama başarısı.

    YanıtlaSil
  2. Berbat bi koku . Onun yerine givency öneririm. Çok yapay bu ya, İlk sıkıyorsunuz, boğulacak gibi hissettiriyor, ııh olmamış bu CK

    YanıtlaSil
  3. Euphoia daha iyi buna kıyasla

    YanıtlaSil
  4. anlamadım insanlar bilerek mi gömmüş ama , versace eros çok ağırdı buna geçtim vede müthiş bir parfüm sıktığımda kendimi çok iyi hissediyorum ;))

    YanıtlaSil