6 Ocak 2011 Perşembe

Bulgari - Bulgari Pour Homme Extreme (1999)

"burnunuz fazla hassas değilse, size limoni hafif yeşil çay kokusu gibi gelecektir.."


Extreme, standart pour homme'dan 4 sene sonra 99 yılında çıkan ve ufak değişiklerle piyasaya sunulan biraz daha kuvvetli bir versiyon. Odunsu aromatik tarzında.

Bulgari Pour homme Extreme' in harmanı:

üstte: kişniş, lavanta, kasnı sakızı, çay, greyfurt, portakal yağı, petit grain, bergamur
ortada: muskat, biber, köknar, guaiac ağacı, brezilya gül ağacı, kakule
altta: süsen, sandalağacı, misk, meşe yosunu, sedir

notalarından oluşuyor. Dolgun bir harman. Extreme için normal pour homme' un daha sade ve hafif, ancak çok fark edilir vir varyantı diyebilirim. Harman gayet doğal ve temiz. Extreme bulgari pour homme'daki hafif feminen havanın aksine standart bir yaz parfümü gibi davranıyor.  Detaya girmeden önce okumayı sevmeyen hazıra konmacı komşularıma cevabı vereyim, normal pour homme bariz daha başarılı.

Detaylara gelirsek; pour homme da burnunuza genellikle turunçgil ve siyah çay, sonrasında ise biber, çiçekler ve çeşitli odunsu notalar hissedilmekte başlıca ve koku kadınsı diyemesem de ilginç bu dünyadan değilmiş gibi kokan farklı bir koku. Extreme varyasyonda ise burnunuza ilk önce acı portakal ve yeşil çay kokusu geliyor. Sonrasında biber de ekleniyor ve öyle limonlu, biberli, yeşil çaylı bir koku olarak devam ediyor. Alt notalarında meşe yosunu, misk, sedir gibi esanslar bulunmasına rağmen açıkçası ben hiç ama hiç algılamadım. Limonumsu; sulandırılmış, yeşil biberli, yeşil çay kokusu tenimdeki. Bu bakımdan extreme normal pour homme'a göre daha bayağı bir koku. Şöyle diyebilirim dior eau sauvage'ın bulgari pour homme versiyonu gibi. Yani eau sauvage'ı alın, ekşimsi limonluğunu hafif limonla değiştirin ek olarak yeşil çay ve hafif biber notasını ekleyin. İşte size extreme. Ancak burnunuz fazla hassas değilse, size limoni hafif yeşil çay kokusu gibi gelecektir.



Parfümün kalıcılığı fazla değil, yine pour homme gibi gün içinde tazelemek iyi oluyor, hangisi kalıcı emin değilim ama sanki extreme daha az kalıyor gibi bende. Halbuki tam tersi olması lazım ki birçok insan böyle olduğunu belirtmekte. Fark edilirlik ise gayet iyi, hatta çok iyi. Hem çevrenizde duyuluyor hem de uçana kadar her daim kendi üzerinizde hissediyor ve gülümsüyorsunuz. 

Özetle çok hafif, ferah canlı bir koku. Ancak dediğim gibi biraz sıradan. Yani çok bir farklılığı yok, fakat güzel, herkes beğeniyor. Ancak, sunuca gelirsek pour homme,  pour homme Extreme'den bariz daha iyi, daha başarılı ve daha özgün bir koku.  Seçim yapılacaksa bence pour homme olmalı. 

Kalıcılık ortalama altı, fark edilirlik çok iyi. Uygun yaş grubu 18-25 arası. Bulgariyi seviyor ancak kaliteden çok, biraz da parfümünüz kendini göstersin istiyorsanız extreme’ den daha memnun kalırsanız, çünkü oldukça bağıran bir koku ve bunu rahatsız etmeden yapıyor. Bulgari pour homme benim için harika bir parfümse, pour homme extreme  gayet iyi bir parfüm, ona göre değerlendirmenizi yapın. Deneyebilirsiniz diyorum.

6 yorum:

  1. Bulgari Parfüm çeşitlerinde olduğu gibi markayı hissettiriyor. Gerçek anlamda bir koku.

    YanıtlaSil
  2. Bulgari markasının popüler ve sevilen, yazlık, deniz temalı, aromatik sucul olarak sınıflandırılan bir kokusu...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, yukarıda iki şişe resmi var. Ben ortadaki şişeden (sadece extreme yazan)sipariş vardim. Sonra diğer şişeyi gördüm ve içime kut düştü. İkisi de aynı mı, fark var mı?

    YanıtlaSil
  4. Bvlgari Pour Homme çok daha klas bir parfüm.

    YanıtlaSil
  5. pour homme ile extreme arasında çok fark yok öyle belirgin

    YanıtlaSil
  6. Sevgilim Lord um merhaba,
    Daha yeni bir Bulgari parfumu olan Bulgari Man Extreme ile ilgili yorumlarini gercekten cok merak ediyorum. Yorumlama sansin varsa cok memnun oluruz.Emeklerin icin tesekkurler.

    YanıtlaSil