24 Ekim 2012 Çarşamba

Comme des Garçons - Comme des Garçons EDP (1994)

"Cdg' nin parfümleri sınırlarda dolaşmayı severler ama şu haliyle edp pek de olmuş denecek bir ürün değil.."

Sıradaki parfüm cdg' nin kendi adını taşıyan ilk parfümü. Üniseks olarak sunulan parfüm 94 çıkışlı bir şipre. Ancak alışılageldik şipre karakterinde olmadığını belirteyim.

CDG edp' nin harmanı:

üstte: muskat, tarçın, kakule, karanfil
ortada: kişniş, sedir, gül, sardunya
altta: laden, bal, sandal ağacı, tütsü, biber, kara buhur

notalarından oluşuyor. Bir şipre'ye göre turunçgil eksikliğini fark etmişsinizdir. Ama zaten parfüm koku olarak da oldukça farklı bir kokuya sahip. Kokudan önce harmana değinmem gerekirse harmanın kalite olara alışılageldik cdg kalitesinde olduğunu belirteyim. Notalar oldukça doğal ve canlı şekilde burnunuza vuruyor. Batan bir sentetiklik yok. Ancak harman uyumuna geldiğimizde iş değişiyor. Kakule ve sardunya notaları yer yer ne çıkarak buruk kokularıyla harmoniyi bozuyorlar. Kokunun genel karakterindeki tatlılığa uymuyor ve sivrilik yaratıyorlar.


Kokusuna gelirsek ben koku karakteristiği olarak bunu white' a benzettim. Ondaki nar notasını çıkardığımızda elde edeceğimiz kokuya benzeyecek bir yapısı var. Tatlımsı, hafif köşeli reçinemsi bir koku. Aslında kulağa güzel geliyor ancak parfümdeki köşelilik beğenilir olmasını azaltıyor. 

Açılış tarçın, sedir, karanfil, sardunya ve gül karışımı bir şekilde kuvvetli olarak başlıyor. Aradan kısa zaman geçince laden, buhur ve tütsünün tatlımsılığı genel olarak kokuyu tatlılaştırıyor. Yine buruk hafif bir ekşimsilik de white'daki gibi devam ediyor. 


 Zaten bu ekşimsi tatlımsılık çok da beklenilen bir şey değilken, aradan muskat ve sardunyanın buruk ve kuvvetli olarak vurmaları uyumu iyice bozuyor ve beğeniyi azaltıyor. Üstelik bu gidişat sonlara doğru yumuşamıyor ve bu şekilde devam ediyor. Dolayısıyla tek oturmuş bir harman yerine sanki 2 ya da 3 çeşitli karakterdeki parfümü aynı anda sıkmışsınız misali bir karmaşa yaratıyor. Cdg' nin parfümleri sınırlarda dolaşmayı severler ama şu haliyle edp pek de olmuş denecek bir ürün değil.


Özetle; alışılageldik cdg kalitesine rağmen, yeterince yoğrulmamış harmanı nedeniyle genel beğenilere pek uymayacak, sevilmesi kolay olmayan bir parfüm olmuş edp. Markanın diğer başarılı ürünlerini düşündüğümüzde hayal kırıklığına uğramamak elde değil.


Fark edilirliği ortalama altı, kalıcılığı ortalama. Yaş grubu 25 ve yukarısı diyorum. Yaz dışında her zaman ve günün ikinci yarısı kullanıma daha uygun. Deneyebilirsiniz, farklı kokuları seviyor dahi olsanız pek de türk kullanıcısının genel beğenisine uyacak bir parfüm olduğunu düşünmüyorum. Biraz zorlama olmuş bana göre. Bu bakımdan cdg alıyor olmanın büyük beklentisiyle hareket etmeyin. fotolar: http://www.hesmellsshesmells.com

1 yorum: