6 Ekim 2012 Cumartesi

Comme des Garçons - Comme des Garçons White (1995)

"beyaz bir şişenin içinde pembe/kırmızı bir sıvı gibi hayal edin. Buruk, ekşi, mayhoş, kuvvetli.."



Üniseks olarak sunulmasına rağmen oldukça feminen olan ve bir kadın parfümü karakteri çizen white, içinde bir miktar erkek parfümü nüansını da barındırdığından incelemeyi veriyorum. yoksa bu parfümü %70 standart bir kadın parfümü gibi kabul etmek gerek. Baharatlı odunsu tipteki parfüm, dolgun ve orjinal kokuya sahip. 

CDG White' ın harmanı:

nar, kadife çiçeği, biber, kişniş, kakule, inci çiçeği, beyaz gül, tarçın yaprağı, karanfil, muskat, vanilya, kara buhur, amber, sedir, kabe samanı 

notalarından oluşuyor. Harmanda üst, orta, alt bilgileri verilmemiş. Ama şöyle bir bakınca zaten o sıralamaya göre verilmiş olduğunu anlayabilirsiniz. Üstte nar, kadife çiçeği, biber, kişniş, ortada çiçekler ve baharatlar, altta da odunlar ve reçineler. Klasik bir yapı. Başarılı bir yapı. Harman oldukça dolgun, kuvvetli, kadın parfümlerinde sıkça görülebileceği üzere köşeli ve dikkatli dozajlanmazsa burnu yorabilecek cinsten. Dozaj konusunda oldukça hassas ve az miktarda kullanmak daha iyi oluyor. Biraz hırçın bir yapıda ve kolay kolay da yumuşamıyor. Notalarda genel bir sentetiklik olmasa da çok alışılageldik doğal bir kokuya sahip değil. Zaten çoğu cdg parfümü de böyle, farklı temalı ürünler. 


Kokusu oldukça farklı olan white'ı; beyaz bir şişenin içinde pembe/kırmızı bir sıvı gibi hayal edin. Buruk, ekşi, mayhoş, kuvvetli. Açılışı oldukça kuvvetli bir karanfil, kakule, kişniş, gül, kadife çiçeği şeklinde. Notalar doğal kokmakla beraber oldukça köşeli ve vurucular. Kadife çiçeği, kakule ve kişniş burukluk ve baharatlılığı harmanlıyor. Açılış patlamasından kısa süre sonra kakule genel olarak kokuyu hakimiyeti altına alıyor. Sonra yavaş yavaş nar vurmaya başlıyor. Nar çok güzel kullanılmış, kıpkırmızı ekşi bir nar kokusu değilde, tatlımsı ekşimsi nar meyveleri yanına, kabuğunda beyaz kısımların buruk kokusunu da ekleyin. Böyle bir karışım. Bu bakımdan John Varvatos' un bize hurmaya yaşattıklarını, cdg bize nar ile yaşatıyor. Bu orjinal ve zevkli bir yaklaşım olmuş. 

Kokuya dönersek bu kakuleli, kadife çiçekli, narlı buruk ve mayhoş karışım, araya biberin de hafif keskinliğinin eklenmesiyle uçana kadar böyle devam ediyor ama narın kırmızı tatlılığı zamanla azalarak. Alttaki tatlı reçineler ve diğer notalar pek etkin elemanlar değiller. Şu aşamada kokuyu zihninizde canlandırmanın zor olduğunu biliyor ve hemen size yardımcı oluyorum. Beyaz şarapta bekletilmiş nemli odun, şişe mantarı kokusu gibi kokuyor. Buna hafiften nar kabuklarının mayhoş, buruk kokusunu ilave edin işte size cdg white. Genel koku karakteristiğiyle bana her zaman beyaz şarabı anımsatan bir koku oldu. Bu bakımdan farklı gerçekten farklı bir kadın parfümü olarak oldukça başarılı. Bir erkek içinse çok kısıtlı zamanlarda az miktarda kullanılabilecek farklı bir parfüm. Günlük kullanabileceğinizi zannetmiyorum. Kendine has kokusu zihinlerde unutulmayacak gurme bir ürün. 

Özetle cdg white, yoğun ve burnu yorabilen kuvvetli yapısına rağmen, akıllı kullanımlarla kullanıcısını öne çıkarabilecek gurme bir ürün. Kendinizden ziyade eşinize, bayan arkadaşlarınıza almanız daha iyi olabilir. L'anachiste ile birlikte kullandığım en farklı ve kolay kolay unutulmayan karakteristik kokuya sahip parfümlerden bir tanesi.  Trüf'lü pate gibi düşünün; seveni çok sevecektir, ama büyük bir kısmın beğenileri için fazla farklı bir ürün.

Fark edilebilirliği ve kalıcılığı bende ortalama altıydı. Fakat kişiye göre bu değerlerin çok değişken olacağını seziyorum. Uygun yaş grubu 25 ve üzeri. Soğuk sonbahar günleri ya da en iyisi kış mevsimine uygun. Gün içinde kullanılabilse de çok yakın temasın olmayacağı akşam ve gece ortamlarında parlayacaktır. Biraz daha sakin ve dizginlenmiş bir harman yapılabilseymiş daha geniş bir kullanım skalası olabilirmiş. Ağır olmayan ama gövdeli parfümleri seven kadınlar için farklı bir tercih olarak iyi bir parfüm, alabilirsiniz. Erkek kullanıcılara ise ancak çok farklı ve özel parfümlere meraklı kişilere tavsiye edebilirim. Bunun dışında kalan genel kitle için biraz fazla farklı kalacaktır. Kesinlikle körlemesine alınacak bir ürün değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder