2 Şubat 2011 Çarşamba

Creed - Millesime Imperial (1995)

"Bugün zayıf diye şikayet edilen bulgari pour homme' un kokusu Creed adı altında bir koku olarak satılsaydı, MI' yı ezer geçer yüzbinlerce satardı.."


Yine bir başka popüler Creed kokusu olan Millesime Imperial 95 çıkışlı, çok hafif bir odunsu çiçeksi misk. Bana göre gereksiz yere en abartılan creed parfümü.

Millesime Imperial' ın harmanı:

üstte: bergamut, yeşil mandalina, limon
ortada: zambak, deniz notası
altta: sandal ağacı, amber, misk

notalarından oluşuyor. Harman her Creed'de olduğu gibi gayet sade. Creed parfümlerini hazırlarken sadelikten şaşmıyor. Peki harman yine alışık creed kalitesinde mi? Pek değil. Muhtemelen ortadaki deniz notası adı verilen aldehit yüzünden harmana genel bir metaliklik hakim. Ha ortalama bir parfüm ile kıyaslarsam gayet kabul edilebilir derim, ama bir creed kullandığınızı düşünürsek oldukça can sıkıcı.

Millesime Imperialin' in kokusu ise oldukça güzel. Zaten üst notalara bakmanız yeter. Keskin, taze mis gibi turunçgiller. Ancak pratikte o şekilde kokmuyor. Daha ziyade kavun ve salatalık karışımı çok temiz ve ferah bir kokusu var. Çok canlı. Zaten millesime imperial' in bu kadar sevilmesinin en büyük nedeni bu hafif kokusu. Tam ideal bir odunsu çiçkesi misk kokusu gibi. Zambak çok hafif  feminenlik veriyor ve kokuyu yumuşatıyor. Ama fazla değil alttaki amber ve misk ile iyi dengeleniyor. Asıl sıkıntı metaliklik. Ancak en büyük sorun işte tam burada ortaya çıkıyor. Ne yazık ki parfüm çok zayıf karakterli. Çok çok çekingen. İlk sıkışta da, sonrasında da çok hafif, fazla hafif ve derinden kokuyor. Sürdükten 5 dakika sonra teninizi koklamazsanız kendiniz dahi kokusunu alamıyorsunuz. Çevrede hiç algılanmıyor. Konsantrasyonunun millesime olmasına rağmen parfümün bu kadar cılız olması çok şaşırtıcı.



Belki sadece benim tenimle uyuşmamıştır diyeceğim ancak başka incelemelerine bakarsanız, çok aşırı övgü içeren incelemelerinin yanında, bu sönük karakteriyle ilgili sitemkar yorumlarının da hiç az olmadığını fark edeceksiniz. Belki çok aşırı ten seçen bir koku olabilir. Ben her halükarda uğraşmaya ya da riske girmeye değecek kadar başarılı bir ürün görmedim. Bugün zayıf diye şikayet edilen bulgari pour homme' un kokusu Creed adı altında bir koku olarak satılsaydı, MI' yı ezer geçer yüzbinlerce satardı. Yani çoğu insanın bende de altın şişeli creed var, parfümüm creed demek için bunu kullandığını düşünüyorum.


Özetle; bence parasını kesinlikle hak etmeyen, fazla abartılan çok sönük karakterli bir parfüm. Sürekli üzerinde bulunan metalik havası can sıkıcı.Ne git' in keskin tazeliğine, ne bdp' nin ben duradayım diyen dolgun karakterine sahip.

güncel şişe

Kalıcılığı ortalama üzeri, fark edilirliği kötü. Uygun yaş grubu 20-40 arası. Sonrası için fazla hafif kalacaktır. Her mevsimde kullanılabilir. Daha ziyade kapalı mekan kokusu. Tam olmuş diyemediğim kokusu ve fazla sönük yapısından dolayı tavsiye etmiyorum. Creed adına yakışmayan ve fiyatını hak etmeyen bir ürün.

9 yorum:

  1. Hocam creed sample ı nerden bulabilirim

    YanıtlaSil
  2. creen in en çok sevil 3-4 parfümünü creed in zayıf halkaları olarak saymak ...????


    bence insanlar verdiği paranın ve kokunun farkında en azından ben öyle düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. Creed' in kaç parfümünü kullandınız acaba?

    En sevilen mi, en çok satılan mı acaba? Arada önemli bir fark var, bir ürünün çok satılması doğrudan iyi bir ürün olduğu göstergesi olabilir mi?

    Örneğin Vintage tabarome en az bilinen ve az satılan creed parfümlerinden birisi, bu onu kötü mü yapıyor?

    Ben sadece parfüm değil, pek çok konuda, çok az insanın harcadığı paranın farkında olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. incelemeye alıp eleştirdiğniz parfümler açık bir şekilde creed in en beğenilen ve en sevilen parfümleri siz sevmemiş olabilirsiniz ki sonuna kadar saygı duyuyorum ama sevmemeniz ''zayıf halka,parasını hak etmeyen,olmamış kokusu'' demenizi gerektirmiyor diye düşünüyorum ,benim tarzım değil fakat vs .. olabilirdi
    saygılar

    YanıtlaSil
  5. Creed parfümleri konusunda biraz daha araştırmacı olmanızı öneririm. Hangi 3-4 parfümden bahsediyorsunuz bilmiyorum ancak burada yazdıklarıma bakarsam sizin en beğenilen dediğiniz parfümlerin hemen hepsi 90 ve sonrası çıkışlı olan, en beğenilen değil, en popüler olan creedlerdir. Bunun en büyük sebebi daha yüksek miktarda üretiliyor olmaları, pazarlanma stratejileri ve fiyatlarının düşüklüğünden dolayı geniş kitlelere ulaşmalarındandır.

    Creedin en beğenilen ve en iyi parfümleri bazıları sınırlı sayılarda üretilen private collection ürünleri olan vintage tabarome, bois du portugal, cuir de russie, epicea, royal english leather, royal scottish lavander gibi parfümlerdir. Creed' in has kokuları bunlardır. Eğer bunları kullanmışda bana bu yorumları yapıyorsanız saygı duyarım.

    Aksi taktirde gerçek creedlerle, bond no.9 gibi başka markaların ürünleriyle rekabet etmek için çıkarılan popüler varyasyonları kıyaslamayın lütfen.

    Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Bir dipnot, ben tarzım olmayan ama gene de başarılı gördüğüm parfümleri bunu zaten açıkca belirterek yazıyorum incelemelerimde. MI gibi parfümlerimdeki eleştirilerime dikkat edin, tarzım olmamasıyla vs alakalı değil, kalitelerinin creed kalitesine yakışmamasından.

    YanıtlaSil
  7. Bir sıcak yaz gecesinde bir Yunan adasında yemek yerken hangi creed i kullanırdınız? :

    YanıtlaSil
  8. Bunda bir de tuz notası varmış. Ondan hiç bahsetmemişsiniz..

    YanıtlaSil