27 Şubat 2011 Pazar

Ferrari - Passion (2005)

"Çakma gio' lar, isseyler daha başarılı.." 


Bir başka Ferrari parfümü, black' ten sonra şüpheyle yaklaşılacak ve bu şüpheyi de hak eden bir parfüm. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. 2005 çıkışlı parfüm aromatik yapıda.

Ferrari Passion' ın harmanı:

üstte: greyfurt, limon
ortada: servi, lavanta, kimyon, kakule
altta: silhat, sedir
 
notalarından oluşuyor. Sade bir harman. Fazla detaya girilmemiş. Ki unutmayın harmanı detaylandırmak çok büyük risktir. Ekleyeceğiniz her nota işi berbat etme riskini de arttırır. Dolayısıyla basit ya da yeni üreticiler ilk parfümlerinde bu tarz sade harmanları seçerler. Tabi ki harmanın sade olması kötü bir şey değil. Sade olsun güzel olsun. Peki Passion' da böyle  mi?

ya ya, ne demezsin..

Hayır değil. Ferrari black' i beğenmediğimi oldukça vasat bulduğumu biliyorsunuz. Passionda hiç farklı değil. Harmanı son derece yapay ve kalitesiz. Ucuz ve basit kokuyor. Hafif ve fresh tip bir koku. Başta hafif limon eşliğinde çok bastırılmış ve aşırı sulu, rutubetli odunsu koku diye tabir edilecek bir kokusu var. Hiç sevilecek, beğenilecek, matah yönü olan bir koku değil. İlkokul öğrencisine hazırlatılmış gibi. Çakma gio' lar, isseyler daha başarılı.

Tabi ki Ferrari' den bir Clavin Klein, YSL kalitesi beklemiyordum, ama günümüzün son çıkan lacoste, boss ürünlerinden dahi sentetik ve basit kokulu bir parfüm olacağını da beklemezdim. Böyle yaparak tek yaptığı adını kötülemek oluyor. Sen gel dünyanın hayran olduğu arabaları üret, sonra 3. sınıf merdiven altı üretimi kalitesinde parfümler çıkar. Para hırsı böyle bir şey demek ki. Her şeye atlayınca olmuyor, bildiğin şeyde uzmanlaşacaksın.


Özetle hiç abartmadan gayet kötü, sırt parfüm de üretiyorum denmek için çıkarılmış vasat, her kuruşunuza yazık olacak basit bir koku. Bunun beşte biri fiyatına alacağınız axe parfümler daha fazla karaktere sahip. Şüpheniz mi var, para sizin.

Kalıcılığı ve fark edilirliği vasat. Uygun yaş grubu 20-30 arası. Hafif bir koku olmasından dolayı her mevsim kullanılabilir. Fiyatını kesinlikle hak etmeyen basit kokusundan dolayı uzak durmanızı tavsiye ediyorum. 

1 yorum:

  1. Yahu ustadım sen bu parfümleri incelemezsin yaa :) Nasıl oldu anlat bize ? Kim kandırdı seni ..

    YanıtlaSil