12 Aralık 2010 Pazar

Romeo Gigli - Gigli Man (2004)

"Nemli, yosunlu bir ormanda oturup mandalina yeseydiniz tam olarak böyle kokardı.."
 



İşte çok başarılı olup da, pek bilinmeyen kokulardan bir diğeri; Gigli man. Parfüm fresh tip bir baharatlı odunsu. Turunçgiller ve taze odunların geneline hakim olduğu koku; bu sınıfta nadir derecede görülen doğallığa sahip.

Gigli man' in harmanı:

üstte: bergamut, mandalina, yuzu
ortada: sardunya, bambu, tarçın, biber
altta: misk, silhat, servi

notalarından oluşuyor. Harman nispeten sade olmakla beraber gayet yeterli ve dolgun. Yukarıda da söylediğim gibi gigli man bu tarz fresh tip odunsu kokularda pek görülmeyen derecede doğallığa sahip. Hiç bir sentetiklik barındırmıyor, bununla beraber hissettiğiniz notalar çok taze ve doğallar. Sanki burnunuzun dibine nemli odunlar, kesilmiş turunçgiller konmuş gibi algılıyorsunuz bu notaları. Bu bakımdan gigli man, makul fiyatlı bir parfüm olmasına rağmen niş markaların parüfmlerine yakın derecede kaliteli bir harmanı var. Tarz olarak Paul Smith Story ile oldukça benzer yapıya sahip. Fark olarak story' de hafif turunçgiller eşliğinde çiçeksi odunsu notalar hakimken, gigli man' de dolgun mandalina ve bergamut hakimliğinde nemli odunlar var. Story daha oturaklı, gigli ise çok canlandırıcı ve neşe veren bir parfüm. 

Kokusuna gelirsem; açılışı üst harmandaki tüm notalar patlarcasına yapıyor. Bu noktada aldığınız koku, kabuklarını soyup yediğiniz mandalinanın etrafa yaydığı o mis gibi koku. Kısa bür süre sonra bu kokuya tarçın, biber, bambu ve odunsu notalar da eşlik etse de bunlar oldukça sakinler. Sadece bambu ve odunsu notalar belirgin. İlginç bir şekilde üstteki turunçgil notaları parfüm tamamen uçana kadar kaybolmuyor ve alttaki ıslak, nemli odunsu notaları devamlı destekliyorlar. Nemli, yosunlu bir ormanda oturup mandalina yeseydiniz tam olarak böyle kokardı. Kokusu çok taze, canlı ve neşeli. Güneşli bir haftasonu sabahı üzerinize sıkıp dışarıya çıktığınızda hayattan daha fazla zevk alıyorsunuz. Koku ve harman olarak bu kadar başarılı bir kokunun çok fazla bilinmiyor olması hem şaşırtıcı, hem avantaj.



Gigli' nin başka bir ilginç yönü daha var. O da farkedilirliği. Gigli; bazı parfümlerde olduğu gibi burnunuzun kısa sürede alıştığı kokulardan. Dolayısıyla sıktıktan 1 saat kadar sonra parfümü çok fazla algılayamıyorsunuz. Bu aşamada siz parfüm uçtu zannederken o aslında hala mis gibi kokuyor teninizde. Bunu çevredekiler kolayca farkedebiliyor, siz ise ara ara algılıyorsunuz. Bu bakımdan; kullandığınız parfüm uçana kadar her daim burnunuzun dibinde olsun, size kendini hissettirsin diyorsanız uygun değil. Ancak gerek kalıcılığı, gerek fark edilirliği ortalamanın üzerinde. Hele tarzı için çok iyi. 

Özetle gigli, ülkemizde pek bilinmeyen gizli hazinelerden. Herkesin beğendiği kokusuyla, canlı harmanıyla, neşelendiren yapısıyla benzeri pek bulunmayan çok iyi bir sıcak mevsim kokusu. Yazın, ve özellikle ilkbaharın ilk günlerinde çok iyi verim alınan bir parfüm. 

Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama üzeri. Uygun yaş grubu 16 ve üzeri. Her yaşa gidecek bir koku. Her türlü günlük aktiviteye uygun evrensel bir parfüm. Mutlaka deneyin.

16 yorum:

  1. Hocam yazılarını takip ediyorum. Bu parfümü de çok övmüşsün fakat bir türlü bulamadım internet üzerinden sipariş edebileceğim bir site verebilirimisin.

    YanıtlaSil
  2. gittigidiyor, sahibinden, ebay gibi sitelerde bulunabiliyor.

    YanıtlaSil
  3. ustat gigli veyahut story türkiyede herhangı bır magazada satılıyor mu ?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Story Boyner mağazalarında var.
    Gigli Man Özgün komşunun tavsıyesı ıle alıp kullandığım bır koku.Gerçekten başarılı bır koku.Ben bu kokuda,Fesleğene benzeyen bır koku algıladım.Galıba notalarındakı birleşmeden kaynaklanıyor olabılır.

    YanıtlaSil
  5. 'kendineözgü' gigli man i nereden aldınız?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba.

    Parfümler konusunda acemiyim. Okuduğumdan anladıyım kadarıyla meyvemsi yani mandalina kokusumu ağır basıyor bu parfümde? Baharat kokuları daha çok hoşuma gidiyor da sormak istedim almadan önce.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba meyvemsi değil, ama dediğiniz gibi mandalinamsı ve nemli odunsu bir yapıda. Baharatlı seviyorsanız bu size uygun değil, ancak yaz mevsimi genel olarak baharatlı kokuları kullanmaya çok uygun değil.

    YanıtlaSil
  8. http://urun.gittigidiyor.com/ROMEO-GIGLI-MAN-EDT-100-ML-HEMEN-TESLIM_W0QQidZZ41916752

    Burada şuan satılıyor ama çakma olabilir diye uzak duruyorum. Alan varsa bekliyorum yorumları.

    Teşekkürler. Lord Sparhawk'a ayrıca teşekkürler bu güzel blog için.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim, linkteki ürünün sahte olduğunu zannetmiyorum, ben alırdım.

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle blog için çok teşekkürler. Çok faydalı ve güzel bilgiler var. Ülkemizde sizin gibilere ihtiyaç var.

    Romeo Gigli hakkında size sorum olacak. Aslında belli bir parfümü kullanan biri değilim. Değişiklik yapmayı seviyorum. Ama favorimi sorarsanız Terre D’hermes.Onun haricinde Givency Blue Label, Thierry Mugler Pure Malt, Guess Man, Versace Blue Jeans, Cerruti İmage gibi parfümleri kullanıyorum. Genellikle fresh kokuları seviyorum. Esmer tenli biriyim. Son zamanlarda değişik bir parfüm almaya karar verdim ama ne alacağımı bilmiyorum. Açıkçası herkesi kullandığı CK, Armani, Bvlgari gibi parfümleri kullanmayı sevmiyorum.

    Sizin blogtaki yorumlara göre Romeo Gigli ve YSL Jazz ilgimi çekti. Bu iki parfüm hakkında yorumunuz nedir kısaca? 4 mevsim günlük ofis ortamında kullanılabilir mi? Sizin tercihiniz hangisi olurdu?

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Gigli standart yazlık hafif bir parfümken, jazz daha karakterli 80ler tarzı hafif maskülen bir parfüm. Pek benzer değiller. Sportiflğik için gigli, erkeksilik için jazz.

    YanıtlaSil
  12. 3 aydır yorumlarınızı takip ediyorum. en sonunda doğal notalı dediğiniz için Gigli'yi aldım. ilk anlarda fresh fakat benim tenimde tarçın ağırlıklı duruyor.alt notaları algılayamadım. Esmer tenliyim 3-4 saat sonra parfüm yitip gidiyor.tazelemek gerekiyor.Başka tavsiyeniz My Lord :)

    YanıtlaSil
  13. blogunuzu yeni keşfettim ve 4 saattır okuyorm . özellikle türkiye de dediginiz gibi dönen 3-5 parfümün dışına cıkmaya calısıyorum 3 senedır cesitli parfümleri denedim. tahmin edebilceginiz gibi favori kokuları denedim. boss , black code, ultramarin, hot water, cool water, cool game water , lacoste red, one million vs vs. güzel parfümler ama herkesde var artık ve bireyselligin bir anlamı kalmıyor. ben bi yerden gecince "o" nun kokusu denmesini isterim herkes böle ister. ve o parfümü arıyorm. 21 yasındayım. beyaz tenliyim sportifim. genel olarak agır olmayan kokuları severim. 212 men cok hosuma gitmisti. bu aralar pek rastlamasamda populer bir koku. 212 men i incelemenizi isterim. genel olarak ben başarılı buldum. kalıcılık ve farkedilirlik bence cok iyi oldu tenimde 4 saat net , 2-3 saat de nispeten kokuyordu. sizin kraterleriniz farklı olablır görüşlerinizi beklerim. ayrıca one million gibi cok populer olmayan, arkasında hafif bi iz bırakan, farkedilrlik 7 civarı olan gündüz kullanıma uygun bir parfüm arıyorum. cok baharatlılardan hoslanmıyorum. tecrubenize guvenerek parfüm önerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Selam Lord ustad... Romeo Gigli mi Carolina Herrera 212 mi? Hangisini tercih edersin?

    YanıtlaSil
  15. Fesleğen notasının en güzel kullanıldığı parfümlerden birisi bana göre. Tek kusuru biraz sönük olan yapısı ama bu onu sevmeye engel olacak kadar değil. Zaten Türkiye'de satışı olan bir ürün değildi ve anladığım kadarıyla artık üretimi de yok o yüzden amazon vs gibi satış platformlarında 100 küsür dolar gibi fiyatlar isteniyor artık bunun içinde.

    YanıtlaSil