6 Aralık 2010 Pazartesi

Bulgari - Bulgari Black (1998)

"tonla piyasa parfümü arasında kendine güzel bir yer ediniyor ve farklı kokmayı isteyenler için alternatif olabilir.."



İlginç bir koku ve karaktere sahip Bulgari Black 1998 çıkışlı odunsu oryantal bir koku. Black adını gerçek anlamda hakkını çıkararak veren nadir kokulardan.

Bulgari Black' in harmanı:

üstte: Bergamut, yeşil çay
ortada: sedir, sandal ağacı, yasemin
altta: deri, amber, misk, vanilya

notalarından oluşuyor. Harmanından bahsedersem, 98 çıkışlı pek çok parfümle benzer karakteristiği paylaşıyor. Nispten yapay notalardan oluşan bir harman. Harmandaki notaları açık şekilde tek tek algılayamıyorsunuz. Ancak bu kötü bir durum değil çünkü harman bir bütün halinde, baştan sona kadar. Harman yapay dedim ancak kesinlikle itici ya da buruk değil. Özenilerek yaratılmış notalar belli ki. Bu arada alt harmandaki deri notası kokusundan belli olacağı üzere huş zift' inden elde edilmiş. Ancak bir şekilde klasik deri kokusunun aksine kauçukvari bir koku elde edilmiş. Zannediyorum ki parfümün biraz kendine has olması istendiği için bu deri notası bu şekilde lastiksi bırakılmış. Genel beğeninin de gösterdiği üzere kötü olmamış.


Kokunun üst notalarındaki harmanlardan bergamut çok kısa ömürlü. Lastiksi deri notası sentetik de olması sebebiyle çok yoğun ve tüm harmana hakim. Üstte güzel bir çay notası ve vanilyamsı tatlımsı yapay deri notası şeklinde başlayan bu koku, uçana kadar aynen bu şekilde kalıyor. Misk ve amber zayıflar. Keza odunlar da öyle. Çok hafif şekilde destekleyici pozisyondalar. Asıl işi çay, deri ve vanilya notaları yapıyor. Kokusunu tam olarak tarif et derseniz tatlımsı yanık lastik gibi. Fahrenheit'taki hafif yanık asfalta benzetilen kokuyu alın, o kokuyu biraz daha tatlı ve kuvvetli yapın işte karşınızda Bulgari Black. Kötü bir koku mu? Değil, misal bir givenchy pi gibi sentetik kokmuyor daha doğal, ama yine de teninize sürdüğünüz şey  tam olarak turunçgil ve odunsu notalar içerek klasik bir parfümün hissiyatını vermiyor size. Yani biraz alışmak gerekiyor kokuya. Değişik ve orijinal bir koku. Ha sırf bunlardan dolayı süper bir koku mu? Hayır, ama tonla piyasa parfümü arasında kendine güzel bir yer ediniyor ve farklı kokmayı isteyenler için alternatif olabilir.



Özetle koyu, kendine has ilginç karakterde, genel olarak beğenilen ancak başta şaşırtan bir koku. Üniseks bir koku olmasına rağmen daha ziyade bir erkek kokusu bana göre. Çok kullanılmıyor olması bir avantaj. 


Farkedilirliği ve özellikle kalıcılığı gayet iyi. Kesinlikle BLU'dan daha iyi bir parfüm. Uygun yaş grubu 18-25 yaş arası. Daha ziyade kış kokusu. Gün içinde kullanılabilir olmakla beraber iyi bir akşam kokusu olacaktır. Bu tarz koyu karakterde tatlı, odusu oryantalleri seviyorsanız memnun kalırsınız. Denemenizi tavsiye ederim.


 

2 yorum:

  1. Bulgari markasının popüler ve sevilen, yazlık, deniz temalı, aromatik sucul olarak sınıflandırılan bir kokusu...

    YanıtlaSil
  2. Başıma birşey düşmeyecekse,şunu söyleyebilirim ki bvlgari markasının en iyi kokusu.Hatta farklı klas bir kokusu var.Bana göre bir parfümü sıktığınızda sürekli kendinizi koklamak istiyorsanız o parfüm sizin in özeldir.Onlarca parfüm kullandım ama yok arkadaş hiç biri black kadar brni etkilemedi.Sadece xeryus rouge de bu hissi tattım.Açılışındaki o yanık lastiğimsi koku daha çok hoşuma gidiyor.Ama kalıcılık konusunda size katılmadım hocam.Tamam tende duruyor kalıcı ama koku hiç farkedilmiyor.İnsan bu kokuyu herkes koklasın istiyor ama maalesef biri size sarılmadıkça işiniz zor.Gerçi milletin beğenisi için parfüm arayan varsa gitsin van milyin alsın :)

    YanıtlaSil