22 Kasım 2010 Pazartesi

Hugo Boss - Elements Aqua (1996)

"Aqua di roma ile bunun en başarısız fresh varyasyonlar olduğunu düşünüyorum.."


Elements aqua orjinal elements' ten 3 yıl sonra çıkmış aromatik odunsu tarzda bir parfüm. Elements' in daha canlı ve fresh bir versiyonu olarak sunuluyor.

Elements Aqua'nın harmanı:

üstte: Ananas, lavanta, nane
ortada: kişniş, biber, frezya, çay
altta: sandal ağacı, vanilya, silhat, kabe samanı


notalarından oluşuyor. Elements' in daha freshi olan bir  koku olarak piyasaya sürülen parfümün üst notalarında herhangi bir turunçgil notasının bulunmaması dikkat çekiyor. Nitekim de parfümün açılışı standart bir fresh parfümden beklediğiniz canlılık ve enerjiklikte değil. Daha aromatik bir açılış. Diyeceksiniz ki bu zaten aromatik odunsu bir koku. Evet öyle ancak, elements' in fresh versiyonu olarak pazarlanması yanlış. Parfüm elements'in fresh versiyonu olarak anılmasına rağmen onunla ne başarım ne koku olarak bir benzerlik taşımıyor. Gayet başarılı olan elements' in aksine sözde daha fresh olan bu aqua versiyonunu beğenmedim. Sıkıldıktan sonra karekterini çabuk kaybedip bayık tatlı odunsu bir kokuya dönüşüyor ki fresh olması gereken bir koku için fazla tatlı kokuyor. Ayrıca çok sönük bir koku. Kendiniz bile zor algılıyorsunuz üzerinizde. Aqua di roma ile bunun en başarısız fresh varyasyonlar olduğunu düşünüyorum.



Özetle gereksiz derecede bayık, tatlı odunsu bir koku. Harman çok doğal değil. Notalar ortalarda geziniyor. Alt notalar hiç olmamış. Uygun yaş grubu 20-35 arası. Sıcak zamanlar dılında düzenli kullanılabilir. Fakat ben oldukça vasat bulduğumdan tavsiye etmiyorum.

6 yorum:

  1. selamlar yıllar önce bu parfümü kullanıyordum ancak bildiğim kadarıyla üretimi yapılmıyor. bu parfüme yakın birkaç öneride bulunabilir misiniz. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende son derece vasat ve silik karakterli bir kokusu olduğundan kokusu o kadar parfüm içinde aklımda kalmadı. Yani benzerini düşündürecek kadar net, kişisel bir kokusu yok, çok gelişi güzel, o yüzden herhangi bir öneride bulunamıyorum. ama bir jil sander sander for men'e, hugo boss xy ve burberry touch'a bakın isterseniz.

      Sil
    2. Dünyanın en güzel kokusuydu ne vasatından bahsediyosunuz

      Sil
    3. bence de mükemmeldi ama güzellik göreceli...

      Sil
  2. ilginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. ben bu parfümü çok seviyorum.amazon veya ebay den temin edebilirsin veya oriflame excite parfümünü dene derim

    YanıtlaSil