3 Ağustos 2013 Cumartesi

Gucci - Gucci Pour Homme II (2007)

"standart kullanıcı için gayet güzel, ortalamanın biraz üstü kaliteli başarılı bir koku.."


Bu parfüm de ne yazık ki ph I gibi gucci' nin akılsızlık edip üretmeyi bıraktığı başarılı parfümlerinden. Ph II, orijinalinden 4 sene sonra 2007' de piyasaya sürülen ve onun daha fresh versiyonu olan bir koku. Yine baharatlı odunsu tarzda bir parfüm.

Gucci Pour Homme II' nin harmanı :

üstte: menekşe, bergamut
ortada: kırmızı biber, çay, tarçın
altta: tütün, misk, mürrüsafi ve zeytin ağacı

notalarından oluşuyor. Gördüğünüz gibi gayet orijinal ve göze hoş görünen bir harmanı var. Peki, başarısı nasıl? Gayet memnun edici. Klişe notaların kullanılmamış olmasıyla biraz daha farklı olduğunu belli ediyor, harman kalitesi olarak bugünün çoğu standart parfümünden biraz daha üst kalitede, ama gucci ph I kadar yüksek kalitede değil. yine de çoğunluğu memnun  edici, yumuşak, uyumlu, sentetiklik barındırmayan bir harman. Hafif kremsi, uyumlu bir yapısı var.

Parfüme ilgili olanlarınız gucci ph II’nin yurt dışında ve türkiyede çok popüler olan, sevilen ve ph I den daha iyi olduğu düşünülen bir koku olduğunu bilir. Baktığımızda Ph II aynı abisi gibi kokmakta. Gerçek anlamda orjinalinin fresh’i böyle üretilir. Orijinaldeki sedirin kuru sedirimsi odunsu kokusunu alın, buna jil sandervari yumuşak ve temiz bir nota ekleyin işte size Gucci PH II. Görünüşte gayet güzel olmasına rağmen beni çok çekmedi. Bunda en büyük neden zannediyorum ki, önceden abisini kullanmış olmam. Eğer daha önce ph I' i kullanmamış olsaydım bu Jil sander ve doğal odunsu koku karışımına sahip ph II’yi oldukça beğenirdim. Çünkü hem yumuşak ve güzel kokuyor hem de sıfır sentetikliğe sahip. Ancak ne yazık ki abisini kullanınca çok fazla bir olayı kalmıyor. Neden? Çünkü abisi çok kendine has orijinal bir koku. Tek benzerini cdg hinoki de görmüştüm. Ayrıca kalite çıtası normal bir marka için alışılmadık derecede yüksek. Doğrudan creed, cdg seviyesinde. Ph II ise daha standart kalitelerde bir parfüm.



Evet; her ne kadar abisi, kuru odunsu ve daha maskülen yapısıyla herkese hitap etmeyecek bir koku olsa da gerçekten kaliteli ve orijinaldi. Peki durum ph II ‘de nasıl? Hımm evet kokusu güzel ama çok orijinal bir koku değil. Fakat sıkıcı da diyemem. Herkesin ve her yaştan insanın beğenebileceği standart, yumuşak, temiz ve doğal odunsu bir koku. Özel bir vuruculuğu yok, aynısı olmasa da gayet benzeri tarzda kokan kokuların sayısı da az değil. Hal böyle olunca bende özel bir izlenim bırakmadı tabi. Ancak tekrar belirteyim; kokusu parfüm kullanan çoğu standart kullanıcı için gayet güzel, ortalamanın biraz üstü kaliteli başarılı bir koku. Siz, eğer benim gibi en iyilerini arayan, bunun için devamlı yeni arayışlarda, farklı şeyler arayan bir parfümseverseniz o zaman büyük ihtimalle benim fikirlerimi paylaşırsınız.


Özetle; çok orijinal olmamakla beraber, başarılı, çoğunluğu memnun edici, modern yapılı bir yumuşak odunsu parfüm. Deneyenlerin büyük kısmının beğeneceği, fiyatına göre güzel kalite veren iyi bir parfüm. Kişisel fikrim ph I' in çok daha iyi bir parfüm olduğu yönündedir.

Kalıcılık ve fark edilirliği ortalama seviyelerde. İdeal yaş aralığı geniş. 16'dan 45-50'ye kadar gidecektir. Bu bakımdan ph I biraz da üst yaş gruplarına hitap eden daha oturaklı bir parfümdü. Ph II ise modern ve yumuşak yapısıyla daha evrensel. Bağırmadan, yumuşak şekilde teninizi takip ediyor. 4 mevsim, günün her vakti, iç ve dış mekanlarda sorunsuzca kullanılabilir. Gucci ph I’in kokusunun doğallığını, kalitesini sevmiş ama kokusu kendisine biraz fazla erkeksi, ya da ağır gelmiş herkese tavsiye ederim. Yine bunun dışında standart ucuz piyasa parfümlerinin aksine adam gibi doğal harmanlı, kaliteli, kremsi tatlılıkta yumuşak odunsu koku arayan herkes denemeli. Özel bir şeyler arayanlar denesinler ancak beklentilerini çok yüksek tutmamalılar. Gayet başarılı.



14 yorum:

  1. severek kullandığım parfümlerden. gerçekten çok kaliteli kokuyor. kıyafette kalıcılığı çok iyi ama keşke tendeki kalıcılık ve farkedilirlik daha iyi olabilseymiş. ömür boyu kullanabileceğim tek parfüm olurdu

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler, jazza benzer kokuda ama daha hafif karakterli bir alternatif arıyorsanız ralph lauren safari öneriyorum.

      Sil
  3. Cevabınız için sağolun,iyi bayramlar bu arada.
    Safariyi biliyorum yorumunuzu okumuştum.Olursa uygun bi zamanınızda Carolina Herrera Chic demiştim ya bi anlatır mısınız bu parfümü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, size de iyi bayramlar. Chic'i imkan bulursam edinip incelemesini yazarım aklımda.

      Sil
  4. klas bir koku özellikle açılışına bitiyorum ama kısa sürüyor beğendiğim bir koku blue chanel ile bunu sık sık kullanıyorum. sıradan bir koku değil sıkmıyor insanı özellikle piyadaki yeni kokular hepsi birbirini ardırır ken bu ayrı duruyor.şunu sormak istiyorum sahibinden com bir arkadaş amaouge satıyor acaba orjinaller mi orijinal niş parfüm satan bir site varmı bildiğiniz.tşklr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahibindendeki satıcıyı bilmiyorum hiç bakmadım. Harvey Nichols'larda, gittigidiyorda ve donanım haber forumunda satış kısmında zaman zaman niş parfümler satan kişiler bulabilirsiniz.

      Sil
  5. Merhabalar,
    Öncelikle blogunuzu takip etmek cok keyifli paylasimlarinizin devamini diliyorum.
    Benim bir sorum olacaktı size.
    Misspera' dan su ana kadar 4 adet parfum siparis ettim. Kokularindan suphem yok aslinda cogu da sizin yorumladiginiz parfumler arasında ancak siteyle ilgili cevremden duydugum birkac olumsuz yorum nedeniyle icimde bir suphe uyandı.
    Aldigim parfumlerin orjinal olup olmadigini kesin olarak nasıl anlayabilirim?
    Bir parfüm kutusunda nelere dikkat etmeliyiz? Mesela en cok merak ettigim parfum kutusunda 2 adet barkod oluyor bildigim kadarıyla bendeki parfumlerde daha dar olan barkodun ustu kapatilmis gibi.
    Sabredip okursaniz cok sevinirim,
    Umarim yardimci olursunuz, Basarilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba teşekkür ederim. Bahsi geçen siteden alışveriş yapmadım. Daha önceden kullandıysanız kıyaslama yaparsınız ya da şişe altındaki barkod kudunu üreticiye ya da mağazaya gösterip kontrol ettirebilirisiniz.

      Sil
  6. orjinal parfüm bulabileceğim birkaç site önerirmisiniz.

    YanıtlaSil
  7. orjinal parfüm bulabileceğim birkaç site önerirmisiniz.

    YanıtlaSil
  8. Başligi ph 1 olacak heralde . Zira ondan baska bisey anlatmamissiniz

    YanıtlaSil
  9. 2007'de kullandığım şişeyle şu an piyasada satılan arasında fark var. Odunsu alt notaların yerini daha fazla çay ve menekşe almış ve bu da parfümün karakterini olumsuz etkiliyor. Kısacası koku bir miktar ucuzlatılmış.

    YanıtlaSil
  10. Sequia agac olan parfüm onerirmisiniz

    YanıtlaSil