14 Temmuz 2013 Pazar

Nautica - Voyage (2006)

"çoğu tende fark edilirliğini de uzun süre koruyabilmesiyle oldukça iyi bir alternatif.."  



Bu Nautica fresh tipi koku işini iyi beceriyor. Marka olarak da modelleri olarak da ülkemizde pek bilinen ve yaygın bir isim değil. Ancak arada gayet güzel şeyler çıkardığı da oluyor. Voyage da öyle. 2006 çıkışlı parfüm sucul odunsu tipinde bir koku. 

Nautica Voyage' ın harmanı:

üstte: elma, yeşil yapraklar
ortada: nilüfer, mimoza
altta: amber, misk, sedir, meşe yosunu


notalarından oluşuyor. Her ne kadar IFRA' nın gereksiz yasaklamaları sebebiyle artık parfümlerde gerçek meşe yosununun çok çok düşük oranlarda, ya da hiç kullanılamadığını bilsek de 2006 çıkışlı bir parfümde sedirin yanında klasik şekilde meşe yosununu görmek bile mutlu ediyor. Ha parfüme bariz bir etkisi yok onu belirteyim. Harman ile ilgili söyleyeceğim sentetik olmaması. Böyle yeni ve sucul sınıfta olan parfümlerde artık çok zor görebildiğimiz bir şey. Harman elbette bir un jardin sur le nil kalitesinde değil, ancak kötü de değil. Döneminin standart neyse o. Notaları pek tek tek taze şekilde almıyorsunuz, ama en azından harman gayet homojenize ve balanslı, özellikle öne çıkıp rahatsız eden bir nota yok.

Voyage son derece ferah, fresh, taze, temiz sucul tarz bir koku. Hani gerçekten su kokusunu hissettiriyor. Elma notası hiç yok, çok yoğun yaprak notası var. Hani herhangi bir bitkinin yaprağını elinizde parçalayıp ezdiğinizde ortaya çıkan sucul bir koku var ya işte ana teması bunun üzerine. Çok sulu bir kavun gibi de sanki. Hani bazen gio bazen polo blue’yu anımsatabiliyor kokusuyla. Ama genel karakteriyle kokusu ezilmiş yaprakların o ferah kokusu şeklinde. Bu yapısıyla bana özlediğim extase body talk’u oldukça hatırlattı. Ona çok yakın bir tarzı var bu ferahlık konusunda. Burada ferahlıktan kastım kullanılan notaların az ve öz kullanılması durumu. Yani bir parfümden ziyade kokulu bir su gibi adeta. 


Sizler şimdi su gibi lafının üzerine "ha o zaman koku çok zayıftır hemen uçup gidiyordur" diyorsunuzdur değil mi? İşte öyle de değil, ilginçtir ki bu kadar hafif bir koku olmasına rağmen fark edilirliği oldukça yüksek. Kalıcılığı da tam ortalama. Sıktıktan sonra devamlı olarak kendini size hissettiriyor, uçtu sandığınız durumlarda da hafif bir esintiyle tekrar burnunuza geliyor. Yani kullanıcısı memnun eden kokulardan. Böyle hafif sucul yağıda olup da, sentetik olmadan belirli oranda fark edilir ve kalıcı parfüm yaratmanın zorluğunu diğer markaların vasat sucul parfümlerinden biliyoruz. Kendisine tarz olarak yakın bir diğer başarılı fresh tip parfüm azzaro visit. Fark olarak visit, jil sander'i andıran kokusuyla biraz daha odunsu yöne ağırlık veriyorken, voyage daha net bir sucul ve odunsu tarafı pek yok.

Özetle; nautica gerçekten kendisinden beklenmeyen başarıda bir sucul yaratmış. Özellikle de günümüzde eli yüzü düzgün yazlık parfüm kıtlığını düşünürsek çok da fazla ezmeye gerek görmediğim bir parfüm. Çoğu tende fark edilirliğini de uzun süre koruyabilmesiyle oldukça iyi bir alternatif.

Kalıcılığı ortalama, fark edilirliği bende çok iyiydi. Yaş grubu 16 ve üzeri herkes. Benim şimdiye kadar kullanış olduğum en iyi gio tarzı sucul kokulardan. Şu yaz günleri için çok uygun bir koku. Bu bakımdan bir denemenizi tavsiye ederim, memnun kalma ihtimaliniz yüksek.

13 yorum:

  1. Tom Ford istiyoruz artık :(

    YanıtlaSil
  2. Evet, Lordum senin Tom Ford parfümleri hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. yorum gerçekten güzel olmuş teşekkürler bu parfüm çok hoş ama üretimden kalktı. azzore crome benziyor. kalıcı bir koku özellikle narenciye koklamaktan bıkanlara iyi bir seçenek olur.

    YanıtlaSil
  4. Lord,cartier declaration ile cartier declaration essence arasinda kalite olarak büyük fark var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz declaration essence kullanmadım yanlış hatırlamıyorsam.

      Sil
  5. İnceleme için teşekkürler. Bir ricam olacakti. "Nautica-voyage, Romeo gigli man, ck-eternity, bvlgari- pour homme" den oluşan bir sepet yaptim. Bir de tam emin olmamakla birlikte ysl- kouchos fraicheur ekleyebilirim. Ne düşünüyorsunuz bu 5li hakkında.Kendime aliyorum hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eternity iyice sentetikleşti onu çıkarıp yerine versace black jeans veya azzaro visit gibi birşey ekleyebilirsiniz.

      Sil
  6. Nautica Voyage üretimden nasıl kalktı hala sitesinde satılıyor hatta ben bugün 75 tl ye aldım bir siteden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sitesinde görünmüyor tam olarak hangi siteden temin ettiniz acaba?

      Sil
  7. Merhaba hala bazı yerlerde mevcut elimde 1 adet fazla var hatta isteyen olursa iletişim sertanaktas89@hotmail.com :)

    YanıtlaSil
  8. Evet bu parfüm nereden alınır bilen varmı :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba 20 yasinda ogrenciyim yazın kullanılabilecek en iyi parfum oneriniz hangisidir ? Blogunuzu okuyorum mesela paul smith story onermişsiniz ancak uretimi durmuş satılmıyor dolayısıyla almak mümkün degil internet uzerinden bulunabilen duzgun bir yaz kokusu arıyorum bulamıyorum lutfen yardımcı olun :)

    YanıtlaSil