26 Ağustos 2012 Pazar

John Varvatos - John Varvatos (2004)

"cesur harmanı ve bunun uygulamaya geçirilişteki başarısı takdire şayan.." 


Markanın 2004'te çıkardığı ilk parfümünü inceliyoruz. John Varvatos, hem orjinal şişesiyle, hem orjinal harmanıyla gerçekten daha önce denediklerinize göre daha farklı gelecek orjinal bir parfüm. Odunsu oryantal tipinde. 

John Varvatos' un harmanı:

üstte:  medjool hurması, akdeniz otları, demirhindi yaprağı
ortada: kişniş, adaçayı, ajowan baharatı
altta: altın amber, vanilya, balzamlar, yalancı öd ağacı, deri

notalarından oluşuyor. Gördüğünüz gibi pek de alışıldık olmayan notalardan oluşan, avantgard bir harmana sahip. Yalancı öd ağacı, ajowan, demirhindi gibi harmanlar ilk kez bu parfümde kullanılmış. Hurma da çok alışıldık olmayan notalardan. Bu bakımdan harmana ve cesarete saygı duymak gerekiyor. 

Şimdi; demir hindi, ajowan, öd ağacı gibi notaları görünce gayet sentetik, buruk, m7 gibi anlaşılmaz karakterli bir parfüm bekliyorsunuz değil mi? Ancak hiçte öyle agresif, buruk ve sentetik bir kokuya sahip değil. Gayet güzel harmanlanmış, yoğrulmuş, kıvamlı, tatlımsı rayihalı güzel bir harmanı var. 

Kokusuna gelirsek; kesinlikle farklı bir kokuya sahip. En önemli faktör hurma. Tatlımsı, koyu, etli bir açılışı var. Hurmayı hissettiriyor ve bu ilginç bir deneyim. Tatlılık öyle baygın baygın değil, hurma tatlılığında yumuşak, derinden ve devamlı. Aralardaki diğer aromatik otları ve baharat notalarını arada sırada alır gibi oluyor olsanızda asıl koku hurma, vanilya ve deri üzerinden gidiyor. Koyu, kapalı, yumuşak ve ılık bir karakteri var. Sert değil ama erkeksi bir havası var. Çok özel bir koku olduğunu söyleyemem ama yumuşak gourmand sevenlerin beğeneceği tarzda bir parfüm. Şişesine baktığınızda ne görüyorsanız, kokusunda da onu bulacağınız bir parfüm.

John Varvatos' u daha ziyade farklı bir parfüm arayanların, değişiklik yapmak isteyenlerin kullanacağını düşünüyorum. Çünkü olmuş diyebileceğim yapısına rağmen tekdüze bir rayda ilerleyen koyu, isli karakteri nedeniyle hem kullanım zamanı, hem ortamı, hem de kitlesi sınırlı olacaktır. Bu kokuyu "parfüm" kullanmaktan ziyade değişik bir "ürün" olarak kabul etmek daha mantıklı olacaktır. Aksi taktirde yinelenen kullanımı çok çabuk sıkabilir. 


Özetle, kendine has karaktere sahip olmakla beraber, bu karakterin biraz tekdüze olmasından dolayı aynı zamanda da çabuk sıkabilecek olmasıyla paradoks yaşatan bir parfüm John Varvatos. Cesur harmanı ve bunun uygulamaya geçirilişteki başarısı takdire şayan. Doğru hedef kitlesinde olduğunuza inanıyorsanız memnun edebilir.

Biraz sakin ve tene yakın kalmayı seven bir koku olmasıyla beraber bende oldukça iyi kalıcılık değerlerine sahipti. Teninizde sakince asılı kalan ve burnunuz alışıp hissetmese bile başkaları tarafından duyulabilen kokulardan. Uygun yaş grubu 20-45 arası diyorum. Genel olarak olgun bir koku ve sakin bir kullanıcıya daha yakışacaktır. Yapısı gereği kış'a, serin sonbahar akşamlarına uygun. İç ve dış mekan akşam yemeklerinde, yakın temasın olduğu ortamlarda kullanılabilir. Büyük beklentilere kapılmadan, farklı bir şeyler denemek istiyorsanız bir şans verebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Lord, blogunuz çok ama çok keyifli. Yorumlarınız ve analizleriniz de gerçekten çok etkili.
    John Varvatos ne zamandır aklımda olan bir koku, açıkçası yapılan değerlendirmelere göre sipariş vereceğim, bulamadım çünkü, deneyemedim. Bir sitede, John Vavatos Artisan ve John Varvatos Vintage gördüm. Sizin yorum yaptığınız Vintage mı yoksa bu bahsettiğim ikisinden farklı mı? Artisan'ı denediniz mi? Linkler aşağıda, teşekkür ederim.

    http://www.parfum.com.tr/erkek-parfumleri/john-varvatos-vintage-edt-erkek-parfum.html

    http://www.parfum.com.tr/erkek-parfumleri/john-varvatos-artisan-edt-erkek-parfum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim denediğim orjinal versiyon. Diğer iki versiyonu henüz kullanmadım.

      Sil
  2. dostum şu vintage'i denesene.süper olur, boşuna para harcamayız bizde:)

    YanıtlaSil
  3. John Varvatos Vintage denedin mi lord denediysen yorumlarını bekliyorum

    YanıtlaSil