9 Kasım 2011 Çarşamba

Alain Delon - Samourai (1995)

"tatlımsı fresh bir parrfümle, hafif yapılı bir oryantalin karışımı gibi.."
 


Samourai; 95 çıkışlı ve hala üretilen bir Alain Delon kokusu. Pek bilinen ya da popüler olan bir parfüm değil. Koku oryantal tarzda olmakla beraber oldukça hafif karakterli.

Samourai' ın harman:

üstte: bergamut, limon, pembe biber
ortada: sedir, gül, yasemin, tarhun
altta: sandal ağacı, kabe samanı, vanilya, misk

notalarından oluşuyor. Fiyakalı adına bakarak ağzınız sulanıyora, önce çıkış yılına tekrar bir bakın derim. Sırf buradan Iquitos' dan daha iyi olma ihtimalinin pek olmadığını anlamışsınızdır. Harmanda bariz bir sentetiklik olmamakla beraber, özellikle özenilmiş kaliteli bir koku gibi de gelmiyor. Daha ziyade bana Dior, ya da Boss' un en son jenerasyon lab parfümlerini anımsatan bir yapısı var. Bazı notaların yapay yollardan mimik edildiği bariz.


Evet beklentilerinizi çok yüksek tutmamanız gerektiğini anladınız. Peki nasıl koku olarak iyi mi? Hazır olun ağır bir tanımlama geliyor: ne olduğu belirsiz standart, hafif tatlımsı fresh kırması, yarı sentetik yapılı piyasa oryantali gibi. Biliyorum çok uzun bir tanımlama oldu ama gerçekten bu şekilde. Daha sadeleştirilmiş haliyle tatlımsı fresh bir parrfümle, hafif yapılı bir oryantalin karışımı gibi. Her şekilde de orijinallikten uzak ve bayağı. 

Kalitesi Iquitos' a göre oldukça düşük. Koyu bir karakteri var. Oturunca fena olmuyor ama teknik açıdan zayıf ve orijinal olmayan bir koku. Dipteki vanilya oturmaya başlayınca Bulgari Black' in çay notası barındırmayan daha sakin hali gibi bir yapıya bürünüyor. Ondaki plastiğimsi koku da yok. Tabi ben gene her halükarda Bulgariyi seçerim.

Özetle, belli ki bir şeyler denenmiş ama bunun üzerinde yeterli çaba harcanmaktan kaçınılmış vasat bir koku samourai. Çok kötü değil ama özellikle beğenilesi, kullanılası da değil, akılda kalıcı değil. 


Kalıcılığı ve fark edilirliği bende ortalama altıydı. Koyu tenlere biraz daha iyi uyuyor. Yaş grubu olarak 16-25 arası derim. Yaz dışındaki mevsimlerde kullanılabilir. Tavsiye etmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder