29 Ekim 2010 Cuma

Cerruti - 1881 (1990)

"maskülen değil, fresh değil; hafif maskülen.."



Sıradaki parfüm eskimeyen kokusuyla başarılı bir Cerruti kokusu olan 1881. Ülkemizde de nispeten bilinen bir parfüm olan 1881 odunsu aromatik tarzda bir koku.

1881' in harmanı:

üstte: bergamut, limon, karanfil, fesleğen, servi, biberiye, lavanta, ardıç
ortada: ylang ylang, gül, kuş üzümü
altta: sandal ağacı, misk, amber, silhat, meşe yosunu, sedir


notalarından oluşuyor. Oldukça dolgun ve kuvvetli görünen harmanına rağmen nispeten homojen, ağırbaşlı ve sakin bir kokuya sahip. Yeşil-turunçgil ferah bir açılışının ardından, dipten çiçeksi notalarla bezenmiş sakin odunsu notalar ortaya çıkıyor ve bunlar baştaki ferah yeşil harmanla birleşerek ortaya hafif maskülen bir koku çıkarıyorlar. Evet koku böyle maskülen değil, fresh değil; hafif maskülen. Bundan kastım geniş bir yaş aralığına gidebilecek, hafif tarzda, yılın çoğu zamanı kullanılabilecek, sakin ancak erkeksiliğini de hala koruyabilen bir parfüm. 18 yaş üstü bireyler için gayet güvenli erkeksi bir koku.



Düzenli kullanıma hem çok uygun hem de pek uygun olmayan bir koku. Uygun olmasının nedeni saldırgan olmayan, herşeyin dengelendiği, ortalandığı bir parfüm olması. Problem olan kısım herşeyin ortalanmış olması. Yani kokusu başarılı olmakla beraber yıllarca kullanılacak kadar da özel ve eşsiz değil. Genel kalite olarak da oldukça standart. Bu kriterler benim gibi parüfm konusunda fazlaca seçici olan kişiler için parfümü sıkıcı ve tekdüze kılacakken, standart bir kullanıcı için gayet kabul edilebilir ve düzenli kullanıma uygun bir parfüm olması anlamına gelecektir.

Özetle, seçiciyseniz ortalamalarda bir parfüm. Kendi alanında başarılı, bilinen ve sevilen bir parfüm. Bu bakımdan parfüme yeni başlıyorsanız bir süre gayet memnun kalabilirsiniz. Harmanında herhangi bir sentetiklik yok. Kalitesi ortalamalarda. Ancak yeniden formülize mi edildi bilemiyorum ama ben birkaç senedir çıkan versiyonlarında belirgin bir kalite düşüşü gözlemledim. Eskilerdeki kalitesini bulamadım. Bu bakımdan önce denemek akıllıca olacaktır.



Fark edilirlik ve kalıcılığı ortalama. 18 ve üzerine uyacaktır. Genel olarak her mevsim kullanılabilir. Hafif maskülen kokulara meraklıysanız denemenizi tavsiye ederim. Sağlam parfümler peşindeyseniz tatmin etmeyecektir.

5 yorum:

  1. Özgün Üstad Merhaba!
    Bloğunun ve MyGuitar'daki incelemelerinin sıkı takipçisiyim. Aslında forumda tekrar aramızda görmek isterim.
    Cerruti İmage hakkında da epey olumlu yorumlar var. Temiz ve erkeksi koktuğu yönünde. Koku kalitesi açısından Cerruti 1881 ile İmage arasında tercihin hangi yönde olur.

    YanıtlaSil
  2. Cerruti image kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. merhaba.Bir yerde bu parfümü uygun fiyata gördüm..Almayı düşündüm.Malesef yaşadığım şehirde testerini bulmak olanaksız...Her tende değişir ama sizde kalıcılığı ortalama kaç saat oldu acaba? Biraz daha detaylandırırsanız sevinirim..Almaya değer midir v.s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcılığı tende 3-4 saatten fazla değildir, sonrasında etkisi azalarak devam eder. Gün içerisinde 1 kere yinelenebilir.

      Sil
  4. Cerruti l'essence hakkında ne düşünüyorsunuz? beyaz ten genelde takım elbise giyen biriyim. yaşım 27

    YanıtlaSil