7 Ocak 2013 Pazartesi

Loewe - Solo Loewe (2004)

"bazılarının yorumladığı gibi sofistike/şaheser değil.." 


Loewe' nin popüler erkek parfümlerinden biri olan Solo Lowe' yi inceliyoruz. 2004 çıkışlı modern yapılı  parfümümüz oryantal sınıfında ama sınıfına göre oldukça yumuşak yapılı bir parfüm.

Solo Loewe' nin harmanı:

üstte: Lavanta, mandalina, limon, guava, kekik, biberiye, kaşmir ağacı, silhat, costus bitkisi
ortada: yeşil notalar, muskat, tarçın, pembe biber, nane, kimyon, anason, mandalina
altta: amber, misk, meşe yosunu, odunsu notalar, vanilya

notalarından oluşuyor. Harmana bakınca oldukça dolu olduğunu görüyoruz ancak, pratikte pek öyle değil. Çok da kaliteli olmayan ve bir miktar sentetiklik hissettiren harmanı biraz donuk ve tekdüze bir koku saldığı gibi, içeriğinde yazılmış olan bu kadar notayı da göstermiyor. Notaları tek tek algılamadığınız gibi harmanda bu kadar çok nota olacağını da düşünmüyorsunuz. Ama sonuçta loewe bir niş marka değil, 2004 çıkışlı parfümden de çok yüksek kalite beklememek lazım. Bu bakımdan solo loewe tatminkar denilecek bir harmana sahip. Ara sıra yapay kaşmir notası, yeşil notalar, odunsu notalar gibi adı verilmiş yapay notaların sentetikliğini algılamak kolay olsa da, burnunuzu rahatsız edecek derecede bir şey olmadığını da belirteyim. 

Kokusuna gelirsek; Solo loewe' nin sakin, uysal, yumuşak ve hafif tatlımsı oryantal bir kokusu var. Ama bu tatlımsılık klasik bir oryantal olan ck obsession gibi değil de, Lagerfeld KL homme tarzı yumuşak pembe bir karakterde. Sanki bir şeftali tatlımsılığı gibi. 



Aslında solo loewe için KL homme' un modernleştirilmiş bir versiyonu da diyebilirim. Koku karakteri olarak oldukça yakınlar. Sakin baharatlar eşliğinde kuru bir portakalımsı açılış, ardından kademe kademe amber ve vanilya ile tatlandırılmış yine sakin ve yumuşak odunsu notalar ve final. Çok özel, akılda kalacak ya da özlenecek bir koku değil. Aralarda çıkan sentetiklikleri de düşünürsek pek de matah olmadığı anlaşılacaktır. Bir avantajı oryantal yapısını günümüze uydurabilmiş ve geniş kitlelerce kullanılabilecek olması.

Özetle; solo loewe bende pek bir iz bırakmadı. Kötü bir parfüm değil. Standart kullanıcılar beğenebilir 1-2 şişe kullanabilir. Ama sonra biraz tekdüze olan karakteri ile sıkmaya başlayacaktır diye düşünüyorum. Kesinlikle bazılarının yorumladığı gibi sofistike/şaheser değil.


Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama ile ortalamanın biraz altı arası. Yani kuvvetli bir şey beklemeyin. Hafiften sıcak yapısından dolayı yaz kullanımına uygun değil. Tabi bir oryantal için oldukça hafif ve yumuşak yapılı. 3 mevsim sorunsuz kullanılır. Yaş gurubu 18 ve üzeri. Geniş bir kullanıcı kitlesi olacaktır. Biraz çekingen yapısından dolayı sakin iç mekanlarda daha iyi uyum sağlayacaktır diye düşünüyorum. Günün ikici yarısı kullanıma daha iyi uyacaktır. Öylesine denemelik kullanabilirsiniz ancak ciddi parfüm kullanıcılarına önermiyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder