1 Ekim 2010 Cuma

Kenzo - Kenzo Pour Homme (1991)

"tuzlu, yosun-deniz kokusu.."



Kenzo' yu bilmeyeniniz yoktur sanırım. Hem dünyada hem ülkemizde en popüler fresh parfümlerden bir tanesi. Ülkemizde de adg ve fahrenheit ile birlikte sahtesi en çok kullanılan kokulardan. 1991 çıkışlı parfüm aromatik sucul tarzda.

Kenzo pour homme' un harmanı:

üstte: ozon, bergamut, limon, rezene, yeşil yapraklar
ortada: muskat, adaçayı, karanfil, sardunya
altta: meşe yosunu, kabe samanı, silhat, sandal ağacı, gül ağacı, misk, zambak, sedir


notalarından oluşuyor. Ancak çoğunuzun da bildiği gibi bu harmana fazla aldırış etmemek gerekiyor. Çünkü, kenzo pour homme burada listelenen notalara rağmen çok daha sade ve basit bir şekilde kokuyor: tuzlu, yosun-deniz kokusu. Ne karanfil, ne sardunya, ne silhat, ne sandalağacı. Bu notaların hiç biri algılanmıyor. Bu; parfümdeki aldehit oranının çok yüksek tutulmuş olmasından olabilir. Doğada ozon, deniz kokusu gibi kokular doğrudan bulunmadığından bunlar lab ortamında aldehitlerle sentetik olarak yaratılıyor. Bunlar az tutulduğunda gayet güzel olabilirken, fazla kaçırıldığında kötü olabiliyor. Kenzo pour homme' un harmanı genel olarak kalitesiz, vasat, oldukça sentetik halde. Bu sentetiklik burun büken cinsten olmasa da, yapaylığıyla rahatsız etme limitlerine dayanabiliyor. Ancak her şeye rağmen kendini kullandırabilmesini o tuzlu deniz kokusuna borçlu. 



Bilmeyenler için kenzo çok hafif, fresh sucul bir parfüm. Ancak Acqua di Gio ile karıştırmayın. Gio ultra sulandırılmış kavun gibi kokarken, kenzo deniz kenarında yürürken aldığınız yosunsu koku gibi kokuyor. Bazı şişelerinde sentetiklik ya da tuzluluk oranı fazla olabiliyor. Sonuçta bol üretilen ve bol yapılan bir parfüm olarak her farklı dolum arasında farklar oluyor. Aynı model parfümün farklı zamanlarda çıkmış iki şişesinin birebir aynı kokmasını beklemeniz amatörlük olur, unutmayın. Ne kadar özen gösterilirse gösterilsin her zaman ufak tefek farklar olacaktır. Bu creed' lerde dahi böyledir. O bakımdan daha önce kullandığınız bir parfümü yeniden aldığınızda bir önceki şişenizin aynısı gibi kokmuyorsa, hemen endişelenmeyin. Kenzoda da durum böyle; çok tuzlu ve sentetik şişesine denk gelirseniz burun bükersiniz. Daha yumuşak bir şişesine denk gelirseniz memnun kalırsınız. Kokusu bazen şu doğu kökenli yeşil merhemleri getiriyor akla, ama öyle koktuğundan değil öyle bir his verdiğinden. Kokunun benim gözümdeki yansıması turkuaza yakın açık bir yeşil renk.


Özetle, hafif, fresh ve popüler bir koku.  Oldukça sentetik olmasına rağmen çoğunlukça seviliyor. Genç arkadaşlarım oldukça beğenecektir. Belirli bir tecrübenin üzerindeki kişilerin dönüp bakacağını ise zannetmiyorum.

Eski versiyon

Fark edilirliği yüksek, kalıcılığı ortalama. Arkasında kokusuyla iz bırakan parfümlerden. Uygun yaş grubu 16-25 yaş arası. Genel olarak her mevsim kullanılabilse de ben fresh bir koku olmasına rağmen serin havalarda hatta kışın daha etkili olduğunu düşünüyorum. Parfüm dünyasında yeniyseniz deneyin derim.

14 yorum:

  1. kenzoda da fahrenheitda ki gibi esans değişimi var mı acaba! şişe değişikliğinden dolayı bu soruyu sorma ihtiyacı duydum

    YanıtlaSil
  2. Ben olduğundan şüpheleniyorum, ama yeniden formülasyon şeklinde değil de, kalite düşüklüğü şeklinde. Eskiden kenzo daha az sentetik ve kaliteliydi. Son şişler oldukça vasat.
    bundan dolayı bulabilirseniz kenzo pour homme fresh tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bü parfüm günlük kullanılabilir mi? Dershane, cafeterya gibi ortamlarda?

    YanıtlaSil
  4. Evet günlük kullanıma gayet uygundur, fakat bulabilirseniz pour homme fresh versiyonunu öneririm. Biraz daha temiz ve doğal kokuya sahiptir. Kenzo son dönemlerde sentetikliğin dozunu kaçırdı ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  5. ben one million ve kenzo arasında kaldım ve kenzodan yana kullandım inşallah hata yapmamışımdır :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi oldukça farklı, one million tatlı yapıdayken, kenzo deniz temalı, hafif sucul bir parfüm.

      Sil
    2. Parfumlere koyduğunuz yaş sınırının gerekçesi nedir? 44 yaşındayım örneğin kenzo parfümü kullanmayı seviyorum.

      Sil
  6. Deniz-okyanus bazlı parfümleri severim fakat çoğu sentetik.Doğal olduğuna dair yorumlar yapılan Sel Marin gözüme çarptı? Bu koku hakkında bir fikriniz var mı sample alıp deneyeceğim. tekrar buraya yazarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sucul parfümler doğaları gereği sentetik olurlar. Çünkü şu an deniz, yosun kokusu veren doğal bir esans yok. Bundan dolayı calone gibi aldehitler kullanılıyor. Bu da o sucul parfümlerden alışrığmız klasik yapaylık hissiyatını da yanında getiriyor. Bahsettiğiniz parfümü denemedim. Şu ana kadarki bulduğum en mantıklı sucul bulgari-aqua.

      Sil
  7. Sizce en iyi sucul. Bulgari aqua mi bende kararsiz kalmıştım??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sucullar yapı itibariyle pek kaliteli olamıyorlar. Ama ne düzgünlerden acqua di gio, bulgari aqua ve nautica voyage diyebilirim.

      Sil
  8. Mükemmel bir parfüm ama şunu farkettim,kokuyu bayanlardan çok erkekler soruyor...

    YanıtlaSil
  9. Kavun kokusu olan hangisiydi

    YanıtlaSil
  10. En çok sahtesi ve açığı kullanılan parfümlerden biri. Asıl sıkıntı açığı daha klasik ve farkedilir :)

    YanıtlaSil