18 Kasım 2010 Perşembe

Davidoff - Cool Water Happy Summer (2007)

"cool water'ı alın, üst notalarına ferah turunçgil ve çiçek notalarını ekleyin işte size cool water happy summer.."



Sıradaki parfüm 2007 çıkışlı aromatik sucul bir parfüm olan cool water happy summer. Yalnız dikkat game happy summer ile karıştırmayın. Davidoff cool water happy summer adından da tahmin edebileceğiniz gibi cool water'in biraz daha freshletilmiş, daha yaza yöneltilmiş bir varyetesi.

Cool water happy summer' ın harmanı:

çarkıfelek meyvesi, yasemin, turunçgil

notalarını içeriyor. Aslında daha detaylı bir harmana sahip olmasına rağmen harman bilgilerinin bulunmaması, davidoff' un dahi parfümü ne kadar az önemsediğinin bir göstergesi gibi. Bu probleme rağmen size parfümü anlatmam oldukça kolay olacak. Parfüme az çok meraklı hemen herkes orjinal cool water'ı biliyordur zaten. Happy summer tam da adından anlaşılacağı üzere cool water'ın biraz daha hafifletilmiş bir versiyonu. Bunu da üst notalarındaki bergamut, portakal, yasemin gibi turunçgil ve çiçeklerin karışımı ile yapıyor. Yani cool water'ı alın, üst notalarına ferah turunçgil ve çiçek notalarını ekleyin işte size cool water happy summer.

Temel olarak baktığımda cool water happy summer başarılı bir parfüm gibi. Her ne kadar orijinalinin aynısı şeklinde belirli bir düzeyde sentetiklik içeriyor olsada bu çok rahatsız edici değil. Ama öyle kaliteli bir koku beklemeyin. Yaz mevsimine oldukça uygun ferah, taze bir yapısı var. Ayrıca cool water'ın kokusunu zaten sevenler bu hafifletilmiş versiyonu da beğeneceklerdir. E peki o zaman sorun ne?


Sorun şu ki cool water happy summer orjinaline fazla oranda benziyor. Yani kendine has bir karakteri yok. Onun sadece üst notaları biraz daha turunçgillerle süslenmiş hali. Böyle bir durumda kişi böyle standart bir yaz parfümündense biraz daha erkeksi ve karaktere sahip olan standart cool water'ı seçer diye tahmin ediyorum. Ki o da yaza uygun bir koku zaten. Açıkcası zaten fresh tip olan bir kokunun daha da fresh'inin çıkarılması gayesini pek anlamıyorum. Bu çok nadiren başarıya götüren bir risk olduğu gibi bir çok olumsuzluğu bulunuyor. Parfümdeki arka planda kalma, karaktersizlik, düşük kalıcılık ve fark edilirlik gibi. Zaten bunların hepsi de parfümde mevcut. Cool water game'in aksine kalicı değil, fark edilirliği de orjinal cool water ile alakasız. Böyle bir durumda bu versiyona para harcamak pek mantıklı olmayacaktır. Bu arada türkçeye önem veren bir insan olmakla beraber ferah, canlı gibi tanımlamalar, herkesin anlayacağı fresh kelimesini tam olarak anlatamayacağı için bu ingilizce kelimeyi kullanıyorum. Çünkü biliyorum ki fresh deyince aklınıza cool water, gio tarzı sucul ve hafif kokular geliyor. Ancak ferah ya da temiz dersem tam anlatmak istediğimi veremeyebilirim. Nitekim çiçeksi ya da meyveli bir koku da ferah olabilir.

Özetle; aslının başarısında faydalanmaya çalışan bir başka pazarlama ürünü diyorum. Uygun yaş grubu 16-25. İlkbahar ve yaza uygun. Özellikle cool water fanatiğiyseniz deneyebilirsiniz ancak bunun dışında tavsiye etmiyorum. Benzer tarzda kenzo pour homme fresh gibi daha başarılı örnekler var.

3 yorum:

  1. aynı türün bayan olanı vardı şişenin alt kısmı mor 2007 senesinde yurt dısından gelmişti bana satışları durduruldu mu nedir bilmiyorum hiçbiryerde bulamıyorum nasıl bulabilirim bilen var mıdır

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz dönemsel sınırlı üretim parfümler'i birkaç yıl geçtikten sonra bulmak oldukça zorlaşıyor. Belki ebay' de bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Eau de Grey Flannel (açık mavı olan) da bı gun ınceleyebılırmısınız?

    YanıtlaSil