26 Mart 2013 Salı

Tommy Bahama - Tommy Bahama For Men (2005)

"Gucci pour homme fresh adı altında piyasaya sürülebilirmiş.."

Bu parfümü net hatırlıyorum, 2005'te çıktıktan bir kaç sene sonra bütün yabancı parfüm platformlarında çok popüler hale gelmişti. Bunun sebebi de diğer markaların parfümlerine göre çok daha ekonomik olan fiyatına rağmen gayet güzel olan kalitesi ve kokusuydu. O dönem adeta bir çılgınlık yaşanıyordu, bu bir sene kadar sürdükten sonra her şey duruldu ve tommy bahama ucuz ama güzel parfümlerden biri olarak akıllardaki yerini alarak bir köşede kaldı. Bunun bir de yeni 2013 versiyonu var onunla karıştırmayın. 2005 çıkışlı parfüm baharatlı oryantal tipinde. Peki bakalım gerçekten de başarılı mı?

Tommy Bahama For Men' ın harmanı:

kişniş, zencefil, amber, silhat, misk, biber ve bergamut 

notalarından oluşuyor. Harman düzeni üzerine detay verilmemiş. Bir ekonomi sınıfı olmasına rağmen öyle kötü bir harmana sahip değil. Üstelik sentetiklik de barındırmıyor. Ha tabiki iyi bir gucci'nin  esans kalitesini barındırsın ama emin olun hiç kimse bu ucuz bir parfüm mü diye sorduracak bir harmanı yok. Piyasada kendisinden 2-3 kat daha pahalıya satan popüler markaların vasat popüler modellerinden çok daha iyi. Bu açıdan başarılı buldum. Yumuşak ve sakin bir harman. Köşelilik yok. Bir edc olmasından dolayı biraz cılız. Notalar birlikte güzel yoğurulmuş.


Nasıl kokuyor derseniz Gucci pour homme I’un daha sucul ve üst teması turunçgillerle süslenmiş hali diyebilirim. Yani aslında Gucci pour homme fresh adı altında piyasaya sürülebilirmiş. Hafif turunçgilli, sedirsi odun. Genel bir freshlik. Parfüm baharatlı oryantal olmasına rağmen sucul odunsu demek daha doğru olur. Ne bariz bir baharatlılığı ne de oryantal tatlılığı var. Bu sulu hafifiliğini avon I’m perfect’e de benzetmedim değil. Onun daha baharatlı odunsu hali diyebiliriz. 

Kokusu oldukça temiz ve berrak. Başlangıçtaki bergamutun amberler reçinemsi tatlı karışımı sonraları gucci pour hommevari kaliteli bir odunsuluğa geçiyor. Ve bu geçişin tamamında yaz mevsiminde rahatlıkla kullanılacak kadar fresh ve ferah bir havada yapıyor. Yaz mevsimine son derece uygun. Kokusu için çok orijinal ya da özel diyemem ama kötü de diyemem. Çoğunluk tarafından daha ilk seferde beğenilebilecek hoş bir kokusu var. Tek sorunu edc olmasından dolayı zayıf yapısı. Daha kuvvetli olsaymış adını daha iyi duyurabilirmiş.

Özetle, yeni ve tecrübesiz bir firma olmasına rağmen güzel bir iş çıkarmış tommy bahama. Gerçekten bahamalarda gün bağımında zevkle kullanılacak bir parfüm olmuş. Basit, mütevazi ve ekonomik. Bu parfüm bana tam şu klipteki müzik ve atmosferi canlandırıyor. Sahilde gün batımı, dingin bir hal..


Fark edilirliği zayıf, kalıcılığı kötü. Gün içinde sık  tazelemek gerekiyor, e ne kadar ekmek o kadar köfte olayı. Kış dışında her zaman kullanılabilir ama, tam sıcağı gitmiş yaz akşamüstleri kullanılası bir parfüm olmuş. Yaş grubu aslında 16-35 arası diyebilirim ama biraz zayıf ve iddiasız yapısı ve ekonomik nedeniyle 16-19 yaş arasındaki genç parfüme hevesli kullanıcılara öneririm. Onun dışında kalanlar bir değişiklik olsun diye bir defalık alabilirler ama daimi kullanılmak için biraz iddiasız.

4 yorum:

  1. Tom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom FordTom Ford İSTİYORUZ.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Tom Ford cok fantastik kokular yapmiyor ? Ama medyada cok pouler. Ama bakalim :)

    YanıtlaSil