26 Mart 2013 Salı

Jil Sander - Jil Sander Man (2007)


"kakaomsu tatlılığa sahip, tütsümsü bir koku.."



 
Alman modaevinin incelediğim ikinci parfümü 2007 çıkışlı Jil Sander Man odunsu aromatik tipinde yenice bir parfüm. Benim her zaman 2000-2002' den sonra çıkan parfümlerin büyük bir kısmının sentetik olduğundan dolayı kötü olma ihtimallerinin yüksek olduğunu söylediğim parfümlere bir örnek olmuş ne yazık ki. Detaylara girmeden önce harmana bakalım.
Jil Sander Man' in harmanında:

üstte: lavanta, bergamut, menekşe
ortada: ada çayı, kabe samanı
altta: deri, sedir ve mürrüsafi

notaları var. Harman için net olarak söyleyebileceğin, kötü, kalitesiz, sentetik ve kötü harmanlanmış olduğu. Biraz köşelilik var. Sürekli öne çıkmaya meyilli kakaomsu bir koku var. Bunun tam ne olduğunu çözemedim. Ancak yapay deri kokusunu vermede kullanılan yanık huş katranı ile mürrüsafi' nin koyu bir karışımları olduğunu düşünüyorum. Her durumda da hoş olmayan, net olmayan, doğal olmayan bir harman olmuş.


Kokuya gelirsek kakaomsu tatlılığa sahip, tütsümsü bir koku bu. Sander For Man'in kakao ile desteklenmiş hali gibi diyebilirim. Ama tatlı kokuları sevenler hemen atlamayın, maalesef sentetik bir kakaomsu bu. Dediğim gibi deri notasını yakalamaya çalışılırken kullanılan yanık katrandan geliyor. Koku biraz dengesiz bazen sander for men’in hoş tatlımsı bir hali gibi gelirken, bazen de sentetik kakao temalı kötü ucuz bir parfümmüş gibi kokabiliyor. Biraz kuru ve pudramsı. Donuk bir kokuya sahip. "Elegant, çok özel" gibi yorumlar yapılmış ama aldanmayın derim. Armani Code'a da benziyor. İkisinde de bu tütsümsü kakaomsu tatlılık var. Ancak jil sander for man code kadar bayık değil. Daha hafif versiyonu gibi.

Özetle, çok olumlu yorumlarına rağmen beğenemediğim, haddinden fazla sentetik ve tatsız bir karaktere sahip akıldan silinen bir parfüm. Çok kötü değil ama bayağı vasat, hele ki sander for man'in güzelliğinden sonra.

Kalıcılık ve fark edilirlik bende ortalamanın altıydı. Uygun yaş gurubu 18-35 civarı diyebilirim. Yaz dışında, günün ikinci yarısı kullanıma uygun. Yukarıda yazdığım özelliklerinden dolayı benim aklımda silik bir şekilde kalan bu kokuyu tavsiye etmiyorum.

3 yorum:

  1. Büyük beklenti ile deneyip hayal kırıklığına uğradığım bir koku..

    YanıtlaSil
  2. Bu parfüm benim en sevdiğim kokulardan biridir. Bu tarza yakın başka kokuları önerebilir misiniz lütfen ?

    YanıtlaSil
  3. Alman modaevinin incelediğim ikinci parfümü 2007 çıkışlı Jil Sander Man odunsu aromatik tipinde yenice bir parfüm. Benim her zaman ... pjilsander.blogspot.de

    YanıtlaSil