25 Kasım 2010 Perşembe

Jil Sander - Sander for Men (1998)

"Genel karekteristiği hafif kremsi, çok hafif tatlımsı yumuşak odun kokusu şeklinde.." 


Markanın en bilinen ve tutulan parfümü olan Sander for men 1998 çıkışlı bir baharatlı odunsu koku. Son derece hafif ve sakin yapılı olan parfüm özellikle ev kullanımına iyi gidiyor.

Sander for Men' in harmanı:

üstte: tarçın, sarmaşık, nane
ortada: muskat, kişniş, karanfil, biber, kakule
altta: laden, servi, sandal ağacı, sedir, keşmir, tütsü, mürrüsafi


notalarından oluşuyor. Baharatlı bir odunsu olmasına ve harmanındaki köşeli notaların korkutuculuğuna rağmen aslında son derecek sakin, yumuşak, ferah ve temniz bir koku. Harmanı oldukça doğal. Sander for men turunçgil barındırmamasına rağmen oldukça hafif bir açılışa sahip. Genel karekteristiği hafif kremsi, çok hafif tatlımsı yumuşak odun kokusu şeklinde. Bu bakımdan Azzaro Visit ve Gucci Pour homme II ile büyük benzerlik taşıyor. Fakat sander for men bu ikisine göre zor bir koku. Bunun iki nedeni var. Birincisi oldukça sakin ve tene yakın bir koku olması ikincisi çok ten seçiyor olması. Şöyle bir örnek vereyim:
Açıkcası babamdan kalma bu koku uzunca bir süredir dolabımda kendi başına duruyordu. Çok nadiren arada bir kullanır, fakat sönük olduğunu düşündüğüm karekterinden dolayı fazla önemsemezdim. Taa ki yakın zamanda arkadaşıma hediye edene kadar. Verdikten bir hafta sonra buluştuğumuzda arkadaşım müthiş kokuyordu. "Off" dedim "bu ne yahu, ne kadar güzel koku bu, hangi koku, ben mi verdim?" (başka kullanmadığım parfümlerden de vermiştim). İlk önce hatırlayamadı sonra eğik kapaklı falan deyince anladım. Sanderdi. Ben kalakaldım, vücut kimyasının bu kadar farklı göstereceğini tahmin edemezdim. Üniversite yıllarımın başında basit sönük bir koku gibi duran sander bir anda muhteşem bir şeye dönüşmüştü. Bunun üzerine bende bir süre tekrar kullanmaya başladım ve karşımda çok daha başarılı bir koku gördüm. O kullandığım zamanlardaki yaşımdan sonra vücudumun gelişip şimdiki haline göre olan kimyasıyla parfüm çok daha iyi sonuç veriyordu. Buğday tenli olan bende gayet güzel kokan bu koku, beyaz tenli arkadaşımda muhteşem kokuyor. Bu tarz benzer durumlar başka kullanıcıların başına da gelmiş. Bu da Sander for men' in ne kadar seçici olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla önce mutlaka deneyip, ten uyumu kontrol edilmeli.


Sander for Men pek çok bilinen markanın piyasa kokularına göre bilinmeyen bir hazine. Çok kendine has ferah odunsu bir koku. Yumuşacık ve derinden. Kalıcı, fakat agresif değil, ama arada bir estiğinde kokusu burnu kesinlikle çekiyor. Çok özel ve başarılı bir koku. Gucci ph II ve Azzaro visit çok benzer kokular olsalarda, Sanderdeki kendine has gizli, mistik havaya sahip değiller. Daha ziyade günlük kullanılabilecek yumuşak ve modern kokular gibi hissettiriyorlar. Ancak Sanderde ilginç, gizemli birşeyler var. Parfümü anlayabilmek için biraz tecrübe gerektiriyor.


Özetle gayet başarılı bir koku. Muhteşem değil ama azımsanacak bir koku da değil. Modern, sakin ve derinden. Fark edilirliği ortalama altı, kalıcılığı ortalama üzeri. Uygun yaş grubu 22-30. Genellikle sakin ortamlara ya da eve çok uygun. Yaz dışında her mevsim kullanılabilir ama ben sonbahara yakıştırıyorum. Tavsiye ediyorum.

14 yorum:

  1. Aşırı silik bir parfüm olduğunu düşünüyorum.Belki biraz abartı olacak ama bence kokmayan bir parüm bu.Belki bendeki şişe bayattır bilmiyorum ama parfüm kokmuyordu.

    YanıtlaSil
  2. Doğrud8ur Sander sakin, sönük bir koku, hep belli bir seviyede statik olarak kalıyor tende. Bazı tenlerde kendini daha iyi gösterebiliyor ki o zaman çok memnun edici bir parfüm haline geliyor. Özetle ten seçen bir parfüm.

    YanıtlaSil
  3. jil sander sun men hakkındaki görüşleriniz nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan cevizi ağırlıklı bir koku. Kalıcılık ve farkedilirlik olarak çok başarılı ve bu yüzden adına aldanıp da yaz parfümü denilmemesi gereken bir koku. Her mevsim kullanılabilecek cinsten. Biraz ucuz parfümleri (açık değil) andırabilen ama bence kalite ve koku olarak iyi bir pafüm. O da bu kardeşi gibi tene göre çok değişiyor. Jil Sander sanki beyaz tenliler için parfüm üretiyor.

      Sil
  4. Bayan Parfümleri kokusu daha güzel olduğunu herkez söylemekte fakat genede markanın Erkek Parfümleri de bir o kadar popülerdir.

    YanıtlaSil
  5. Sanderin yerine ne gibi alternatiflerimiz olablir Lordum ?

    YanıtlaSil
  6. Sanderin yerine ne gibi alternatiflerimiz olablir Lordum ?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. 7yıldır Jil Sander Sun Men kullanuıyorum. Keşke onu da inceleseniz, değerli görüşlerinizi bilmek isterim ve cidden çok memnun olurum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. gucci ph 2 kullanıyorum.jil sander for men almayı düşünüyorum.sizce eğer kokuları benzerse vazgeçip xeryus rouge almayı düşünüyorum.yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. gucci ph2 kullanıyorum.jilsander for men almayı düşünüyorum.eğer çok benzerse vazgeçip xeryus rouge almayı düşünüyorum.yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koku karakterli yakın olduğu için baka birşey bakabilirsiniz.

      Sil
  10. Özgün bey, jil sander +35 yaş için (yazın) gider mi acaba? Olmaz derseniz +35 yaş için yaz parfümü önerisi alabilir miyim lütfen?

    YanıtlaSil
  11. Markanın en bilinen ve tutulan parfümü olan Sander for men 1998 çıkışlı bir baharatlı odunsu koku. Son derece hafif ve sakin yapılı olan parfüm ... pjilsander.blogspot.de

    YanıtlaSil