27 Kasım 2010 Cumartesi

Azzaro - Chrome Legend (2007)

"Chrome ile alakası yok. Hele -legend- tabirini taşımayı hiç hak etmiyor.." 


Parfümün çıkış tarihine dikkat ettiniz mi? 2007. Tehlikenin farkında mısınız? Evet, tahmin ettiğiniz gibi. Chrome Legend 2007 çıkışlı aromatik meyvemsi bir koku ve oldukça sentetik.

Chrome Legend' in harmanı:

üstte: elma, çay, acı portakal
ortada: yosun, misk, deniz notası
altta: sedir tonka fasulyesi, kabe samanı, amber

notalarından oluşuyor. Harman sade ve öz. Koku nasıl? Çok başarısız. Açıkcası, yapay harmanlara yakın bir marka olmasına rağmen, Azzaro' dan bu kadar sentetik ve başarısız bir koku beklemezdim. Açılışta çok güzel bir kırmızı elma kokusuyla başlayıp, sonra anında sentetikliğini tüm gücüyle ortaya vurarak çirkefleşen bir parfüm. Bunu yapan da bariz sözde deniz notası. Kabe samanı, misk, amner gibi notalar üstteki sentetik notaların altında can çekişiyorlar. Çay notası yok gibi. İlk başta aldığınız güzel elma kokusuda çok kısa sürede yapaylaşıyor. Dolayısıyla parfümün harman ya da koku olarak hğiçbir çekiciliği yok.



Nasıl kokuyor derseniz, el yapımı deniz mineralli sabun kokusuna, son derece sentetiklik ve biraz da elma kokusu ekleyin işte size chrome legend diyorum. O sabunlar bile daha doğal kokuyor. Chrome ile alakası yok. Hele -legend- tabirini taşımayı hiç hak etmiyor. Tamamen ticari kaygılarla, satılan bir modelin ismi üzerinde para kazanma hırsıyla çıkarılmış bir ürün. Bir Silver Black kadar sentetiklikle burun bükmüyor, ama meyvemsi, sucul olmaya çalışan çarpık kokusuyla bu da koku mu dedirtiyor. Açık parfümericilerden alacağınız kalburüstü kokuların bundan daha güzel kokacağına garanti veriyorum. Sakın ola ki böyle kalitesiz ve vasat bir ürüne paralarınızı harcamayın. Hele ki benzer tarzda Givenchy Insense Ultramarine gibi bir parfüm varken.


Özetle; Azzaro adına hiç yakışmayan, ucuz-sentetik, ziyan bir koku. Fark edilirliği ve kalıcılığı ortalama. Uzak durmanızı öneriyorum.

1 yorum:

  1. aynen hocam ben genelde parfüm yorumlarayan arkadaşların bir parfüm için onu yerden yere vuran yorumlarına negatif yaklaşırım,hiç bir parfüm değerinin bu kadar altında olamaz diye.ancak legend alınmayacak parfümler arasında maalesef.baştan sona sentetiklik...

    YanıtlaSil