27 Kasım 2010 Cumartesi

Azzaro - Silver Black (2005)

"Chrome'daki yoğun buruk metalik bibersi üst temayı, yeşil elma ile değiştirip, sabunsuluğunu da bir miktar hafiflettiğinizde silver black elde ediyorsunuz.."  




Amerikada Onyx adıyla bilinen Silver Black 2005 çıkışlı odunsu aromatik tarzında modern bir parfüm. 

Silver Black' in harmanı:

üstte: muskat limonu, yeşil elma, bergamut, anason
ortada: kişniş, ardıç, kakule
allta: sandal ağacı, silhat, kabe samanı, misk


notalarından oluşuyor. Aslında Silver Black ile ilgili fikirlerim karışık. Bir yandan modern, hafif bir maskülen olduğunu düşünüp beğenirken, bir yandan fazla sentetik yapısından dolayı rahatsız oluyorum. Evet silver black pek çok Azzaro kokusunda olduğu gibi oldukça sentetik bir parfüm. Bu sentetiklik yer yer burnunuzu büküyor. Peki kokusu nasıl? 

Genel olarak Azzaro Chrome' a oldukça benzediğini söyleyebilirim. Chrome'daki yoğun buruk metalik bibersi üst temayı, yeşil elma ile değiştirip, sabunsuluğunu da bir miktar hafiflettiğinizde silver black elde ediyorsunuz. Dolayısıyla oldukça yakın kokular. Hangisi daha sentetik derseniz açık şekilde silver black. 

Aslında parfümü ilk sıktığımda sabah oldukça serin bir zamandı ve parfüm çok güzel, mugler ice man'i biraz andıran farklı bir koku salmıştı. Bu anda sentetiklik gayet düşük ve yeşil elma diğer notalarla dengedeydi. "Hımm" demiştim, "chrome' un modernleştirilmişi." Ancak ne yazık ki bundan sonraki tüm kullanımlarımda çok sentetik bir kokuyla karşılaştım. Üstelik sentetik yeşil elma kokusu tıpkı dkny' de olduğu gibi yapay bir şekilde tüm harmanın üzerinde rahatsız edici bir şekilde dikiliyordu.



Bu kadar soruna rağmen hiç mi iyi yanı yok. Var aslında; koku tam maskülen olmasa da erkeksi ama modern bir koku. Biraz eski dönem tıraş kremleri, biraz rive gauchevari bir havası yok değil. Ama bu zaten tüm azzarolarda olan bir durum. Bununla beraber Chrome'daki buruk ve sert metalik notanın gayet yumuşatılmış olması da iyi. Aslında silver black, chrome'un süzgeçten geçirilip, sert yanlarının hafifletilip daha rafine bir hale getirilmiş hali diyebiliriz. Eğer durum böyle olsaydı herşey çok güzel olabilirdi. Ancak dengesiz yeşil elma notası ve kabul sınırlarının oldukça üzerindeki sentetikliği parfümü benim gözümde kullanılamaz yapıyor. 

Özetle olmamış, burun büken sentetik bir parfüm. Fark edilirliği ortalama üzeri, kalıcılığı kötü. Uygun yaş grubu 18-25. Soğuk havalara uygun. Burun büken sentetik yapısından dolayı tavsiye etmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder