24 Ağustos 2013 Cumartesi

Hugo Boss - Boss Selection (2006)

"sabah şirket toplantıları, takım elbise sunumları için uygun olacaktır.." 


Bu sefer karşımızda Bir Hugo Boss parfümü var. Benim normalde eski kaliteli boss'lar dışında yeni düşük kalite bossları hiç sevmediğimi ve bundan dolayı incelemediğimi biliyorsunuz. Aslında normalde bunu da kolay kolay denemezdim zaten. Ancak basenotes’ta bana sıkça tavsiye edilmesi üzerine bir şans verdim. Bunda hemen hemen tüm yorumlarında “yeni kötü bosslar gibi değil, üzerinde çalışılmış kaliteli gerçekten” sözleri oldu.

Parfüm 2006 çıkışlı bir aromatik fujer. Normalde fujer duyduüunuz zaman kullanıcıya bir güven gelir. Ancak bunun hem bir boss hem de yeni bir fujer olmasından dolayı hala şüpheyle yaklaşıyorsunuz. Malum, IFRA, parfümü güzel yapan tüm doğal notaları kullanmayı yasakladığı için artık ne eski kalite parfümler kaldı ne eski fujerler. Yaratıcısı Olivier Pescheux, kendisinin çok başarılı olmuş çok dişe dokunur parfümleri yok daha ziyade chrome legend, 1 million, yohji gibi vasat parfümleri ile biliniyor.

 Boss Selection' un harmanında:

üstte: pembe biber, mandalina, bergamut, greyfurt
ortada: yıldız anason, sedir, sardunya
altta: silhat, kabe samanı ve misk

notalarından oluşuyor.  Gördüğünüz üzere gerçek bir fujer değil. Lavanta ve meşe yosunu yok. Bu ikisi olmadan gerçek bir fujerden bahsetmek söz konusu değil. Peki harman nasıl? Sentetiklik var mı? Sentetiklik var mı var, ama az ve dikkat etmezseniz çok rahatsız etmiyor. Genel olarak koyu bir parfüm. Kendini size pek açmak istemiyor gıdım gıdım veriyor. Harmanının çok doğal olmamasından dolayı notaları rahatça algılayamadım ve tam tarif edemiyorum sizlere. Tam bir izlenim için denemenizi tavsiye ederim. Harman için ancak tatminkar diyebiliyorum.

Peki koku nasıl, kötü mü? Değil, gerçekten de boss bu sefer dersini çalışmış ve daha başarılı bir koku üretmiş. Ha, hala eski bosslardan çok uzakta ancak bu da bir adım. Açılışı yumuşak meyvemsi aromatik şekilde. Sonra biraz daha karmaşıklaşıp koyulaşıyor. Net tarifi zor. Ama hafif tatlımsı, koyu ve derin odunsu-aromatik bir koku olduğunu söyleyebilirim. Pek orjinal, akılda kalıcı ya da özlettirici bir koku değil. Eh işte dedirtecek bir kokusu var. Sabah şirket toplantıları, takım elbise sunumları için uygun olacaktır. Ha ben gene almam ve özellikle önermem, bu kadar başarılı bir koku değil. Ancak piyasa ortalamasının biraz daha üzerinde eli yüzü düzgün ve yeni bossların tümünden daha başarılı bir koku. Eğer bossları seviyorsanız bunu seversiniz. 



Özetle; hala eski boss kalitesinden çok uzak, orta kalitede, hala biraz sentetik, tam anlamıyla olmuş denilemeyecek yeni bir boss. Çok kötü diyemesemde, boss'un hala çok gerilerde kalmış olduğunun bir göstergesi.

Kalıcılık ve fark edilirlik ortalama altıydı bende. Yaz dışında her zaman kullanılabilir. Hafif formal tip bir koku. İdeal yaş grubu 24-32 arası, ne çok gençvarii ne çok oturaklı. Vasat denilebilecek genel kalite çıtası ve 5 dakika sonra unutulacak bayağı kokusuyla özellikle önereceğim bir parfüm değil, ama boss kokularını ço seviyorsanız bir bakabilirsiniz, en azından diğer güncel muadillerinden bir nebze de olsa daha kaliteli.

4 yorum:

  1. hiçbir parfümü beğenmiyorsunuz bi kaç parfüme takılıp kalmışsınız böyle giderseniz hiç yol katedemezsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası gerek izleyici rakamlarım, gerek blog izleme oranlarım, gerekse incelemelerime yapılan övgüler ve bana sorular sorular yıllardır düzenli bir artış göstermekte. Çok fazla şey kullandıktan sonra seçici ve zor beğenir hale gelmekten daha doğal ne vardır? Bir kere kalitelinin tadını alan bir daha vasatla tatmin olur mu? Sanıyorum boss selection sizin çok sevdiğiniz bir parfüm, hakkında olumsuz bir inceleme okuyunca bunu kaldıramamışsınız. İleride parfüm tecrübeniz arttığında tekrar görüşelim.

      Sil
  2. özgün bey 3 favori parfümünüzü yazar mısınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. favorilerim 3ten fazla ama 3 tanesine örnek polo crest, guerlain derby, cdg 2 man diyeyim.

      Sil