21 Mayıs 2011 Cumartesi

Christian Dior - Higher (2001)

"Metalik, keskin, ıslak bir sentetik koku.."



Güncel Diorlardan biri olan Higher odunsu aromatik tarzda, metalik bir koku. Genel olarak beğendiğim markanın beni en üzen modellerinden birisi.

Higher' ın harmanı:

üstte: şeftali, fesleğen, armut, turunçgiller
ortada: servi, biberiye, baharat notaları
altta: armut ağacı ve misk 

notalarından oluşuyor. Aslında hakkında çok fazla yazacak birşeyimin olmadığı bu parfümün kullandığım o kadar parfüm arasından en kötülerinden biri olduğun belirteyim. Harman son derece sentetik. Kesinlikle doğal kokmuyor. Şeftali, feslegen gibi yumuşak notaları sadece anlık algılıyorsunuz. Çünkü kısa sürede tüm harmanı çok yoğun bir biber notası hakim oluyor. Buruk karabibervari nota,  biberiye, baharatlar ve fesleğenin keskin bir karışımı da olabilir, "baharat notaları" adı altında kullanılmış sentetik bir karabiber notası da olabilir. Çünkü doğal yoldan bu kadar kuvvetli bir karabiber notasını vurgulamak pek mümkün değil. 

Eğer azzaro chrome' un fazla buruk ve biberli olduğunu düşünüyorsanız ( ki ondaki biberimsi havayı tamamen sentetik harman veriyordu), dior higher sizin için kabus olabilir. Çünkü kokusu çok yoğun biberli su şeklinde. Metalik, keskin, ıslak bir sentetik koku. Biber yoğunluğunu tarif etmem mümkün değil.Sanki bir bardak suya, kaşık kaşık toz karabiber dökmüşsünüz gibi kokuyor. Ayrıca bunu metalik bir sentetiklikte yapıyor. Örneğin jaguar da çok biberli bir kou ancak onda en azından notanın doğal olduğunu algılıyorsunuz.

Parfümün burukluğu modelin suratına  yansımış :)

Açıkcası dior'dan bu kadar kötü bir parfüm beklemiyordum. Burnumun direğini kıracak kadar keskin biber kokusuyla karşılaşınca acaba benim elimdeki şişede mi sorun var diye yabancı platformları incelemiştim, orada da benim gibi düşünenler olduğunu görünce ortaya iki seçenek çıkıyor. Ya koku aşırı ten seçici ve uymadığı tenlerde bu şekilde çok kötü, keskin, biberli su benzeri bir halde dönüşüyor, ya da üretim sırasında azımsanamayacak bir miktar şişede bozuk üretim oldu. Her iki durumda da alacağınız şişeyi denemeden almanız büyük kumar. Hiçbir yerde şişeyi önce açıp koklayıp, beğenirseniz alma gibi bir lüksünüz olmadığını düşünürsek, ben bu sıkıntının riske etmek için çok büyük olduğunu düşünüyorum. Sonuçta elinize ne geçeceği belli değil ve aldığınız en fazla bir dior.

Bende çok çok kötü bir izlenim bırakan parfüm bile diyemediğim ürünün kalıcılık ve fark edilirlik değerleri ortalama. Yukarıda yazdığım sıkıntıdan dolayı şişesini gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçmanızı öneriyorum. Uyarmadın demeyin.

6 yorum:

  1. Belli bir süre maruz kalındığında baş ağrısı dahi yapıyor :)

    Bunun yanında Dior'un "Higher Energy" 'si hakkında yapacağınız incelemeyi heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Yıllar önce almıştım. Bitmesini dört gözle beklediğim parfümlerimden biri olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Dünyada bundan daha kötü bir parfüm var mıdır, bilemiyorum. Bu arada Dior Homme, Intense... Bunları dört gözle bekliyoruz. Yeni formülasyonlarını yorumlarsanız daha iyi olur. Eskileri zaten efsane durumunda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarla ilgili yazacaklarım sizi memnun etmeyecektir baştan belirteyim. :)

      Sil
    2. Olsun, yine de okumak istiyoruz. Tom Ford incelemeleri olacak mı? Blog hiç güncellenmiyor.

      Sil
  4. %100 ten seçen bir parfüm. uyduğu tende inanılmaz güzel duruyor ve gün boyunca çok etkili oluyor. mesela ben yazılanları okurken ben yanlış bir parfüm mü kullanıyorum diye düşündüm :)

    YanıtlaSil