19 Mayıs 2013 Pazar

Bir rica..

Merhabalar

malum artık sosyal platformlar çok yaygınlaşmışken internette her şey çok hızlı yayılabiliyor. Ancak son 1 yılda Saklı Notalar beklediğim oranda yaygınlaşamadı. Bu bakımdan sizlerden beğendiğiniz yazıları çevrenizle paylaşarak saklı notalar'ı daha bilindik bir hale getirmemde yardımcı olmanızı rica ediyorum. 

Bunun dışında siteye uygun olacağını düşündüğünüz şarkıları hala önerebilirsiniz. Çalma listesi bir yana, yeni bir şeyle keşfetmekten memnuniyet duyuyorum. Site ile ilgili beğenmediğiniz kısımlar varsa her zaman yazabilirsiniz. Bu gibi dolu bloglarda radikal değişiklikler yapmak çok zor oluyor, çünkü en basitinden yazı alanı genişliğini bile değiştirseniz bütün kayıtların hizalama düzeni bozuluyor, tek tek yenilemek zorunda kalıyorsunuz ki bildiğiniz gibi 200'den fazla kayıt var şu anda. Başka bir temaya geçmek'de aynı şekilde sıkıntılı. Yine de yazı tipi, tema, müzik, yerleşim gibi konularda rahatsız eden konular varsa yazın, düzeltmeye çalışırım.

İncelemelerime yorum yazmaktan, eleştirmekten çekinmeyin, unutmayın parfümde hiç kimse otorite olamaz, çünkü tamamen kişisel beğenilere göre değişir, benim de öyle bir iddiam yoktur, kendi değerlendirmelerimi paylaşarak kılavuz olmaya çalışıyorum sadece. Sizler de parfüm hakkındaki kendinize göre fikirlerinizi, eleştirilerinizi yazın. Hepsini okuyorum.

Son olarak parfüm tavsiyesi istemeden önce ana menüdeki "parfüm önerileri" sayfasını incelediğinizden emin olun. 

İyi okumalar..

7 yorum:

  1. Blogtaki yazıların kalitesine hiçbir sözüm olamaz. Bu işte çok çok iyi olduğunuz belli. Sizin önerilerinizi gözüm kapalı alırım. Ne var ki blogun yaygınlaşmamasının en önemli sebebi sizin okuyucular ile olan iletişimsizliğiniz. Yapılan yorumlara elinizden geldiği kadarıyla cevap yazıyorsunuz ancak cevaplar çok geç geliyor. Belki de haftalardır bloga girmediğiniz bile oluyordur. İşlerden vakit bulamayabilirsiniz belki ama popüler blogger olmak bence iyi iletişimle gerçekleşir. Facebook, twitter gibi sosyal paylaşım alanlarında hesabınız yok sanırım. Facebook'ta bulamadım blogunuzu. Bence bu da bir eksiklik. Görüntülenme oranınıza bakıyorum da bu blog milyonları hak ediyor bence. Daha önce de uyarmıştım sizi, blog çok karanlık diye. Temayı açık yapmanızı öneririm. Müzik bence o kadar da etkili değil, hatta sayfaların açılışını bile geciktiriyor. Benim düşüncelerim bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle teşekkür ederim. Evet genel olarak gayet yerli eleştiriler. Siz yapılan yorumlara hızlı cevap gelmesinin blogun yaygınlaşmasından etkisi olacağını düşünüyor musunuz? Ben daha ziyade düzen ve içerik kalitesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Aslında en geç iki günde bir bloga girip kontrol ediyorum ancak bazen gözden kaçıyor. Çünkü blog dışında diğer platformlardan ve mail olarak da çok fazla mesaj geliyor, bazen işin ucunu kaçırıp, unutabiliyorum cevap yazmayı.

      Evet facebookta bir sayfa açmayı düşünüyorum. Uzun zamandır aklımda. Yakında aktif olacaktır.

      Tema olarak mevsimsel düzenleme yapıyorum içinde bulunulan mevsime göre. Bu şekilde dinamik olup sıkıcılıktan uzak kalmayı hedefliyorum. Şu andaki temanın koyu olduğunu düşünen başka yorumlar da glirse bir düzenleme yapayım.

      Müzik konusunun yeri benim için önemli. Sonuçta konservatuvarlıyım ve müziğe bağlıyım. Sayfada bulunurken sakin kaliteli müzik eşliğinde müzik dinlemenin deneyimi zenginleştirdiğini düşünüyorum ki bunu okunma oranı artsın diye yapmıyorum zaten. Okuyucuların çok büyük bir kısmı da müziklerimden memnun, hatta bir dönem müziksiz kaldığımda baya şikayet etmişlerdi nerede müzikler diye. :)

      Yorumlar için teşekkürler.

      Sil
  2. Ben de bazı konularda Modern Talking'le aynı görüşteyim. Özellikle Facebook hesabı etkili olacaktır. Ayrıca diğer bazı parfüm blogları parfümlere not veriyorlar. Sizin bu konuya sıcak bakmadığınızı biliyorum, ama o puanlama okuyucuların ilgisini daha çok çekebilir diye düşünüyorum. Bu arada müzik yayınını ve seçilen şarkıları ben şahsen beğeniyorum. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kişisel bir konu olan parfüm yorumlarında işin içine bir de "puan"lar girince yanıltıcılık had safhaya çıkabiliyor. Bir de bizim milletimizde direk skor'a bakıp geçme huyu çok olduğundan türkçe içerik için puan sistemi olmayacak. Yazının baştan sona okunup kafada oluşturulan şekle göre bir değerlendirilme yapılarak hareket edilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Fb sayfası bugün itibariyle açıldı.

      Sil
  3. selamlar.

    face sayfası ii oldu.

    bir ricam var. sitede yaş grubana ait parfüm listeside yapabilimrisniz.

    40 yaş üstüne uygun gibi..

    YanıtlaSil
  4. kalite olarak gerçekten iyi yazıla fakat eklemek istedigim bi konu var bazen birkaç gün içinde 4-5 tane inceleme koyuyor bazende 1 ay içersinde 1 tane koyuyorsunuz böyle olması da populerlikte etkili ne kadar mümkün bilmiyorum fakat incelemeleri sık bir hale getiriirseniz zamanla en populeri de olabilirsiniz bence :)

    YanıtlaSil