1 Temmuz 2013 Pazartesi

Versace - Versace Pour Homme (2008)

"meşe yosunu içermemesiyle gerçek bir fujer değil koku olarak.." 


Gerek giyim ürünleriyle gerek parfümleriyle genel olarak gayet sevdiğim italyan moda evinden güncel bir parfüm pour homme. İncelediğim koku 2008 çıkışlı yeni versiyon. Aromatik fujer tarzında ve bundan dolayı kötü bir koku olma olasılığı çok düşük diye yaklaşıyoruz. Peki bakalım öyle mi?

Versace Pour Homme' un harmanı:

üstte: limon, bergamut, portakal çiçeği yağı(neroli), gül
ortada: sardunya, sümbül, ada çayı, sedir
altta: amber, misk, tonka fasulyesi

notalarından oluşuyor. Harmanı 2008 yılı çıkışlı bir parfümde pek de şaşırtmayacak şekilde kalitelisiz ve burnu rahatsız eden bir sentetiklik içerisinde. Notaların kalitesi düşük, standart raf parfümü ayarında. Eski versacelerde bulduğumuz kalite hissiyatını burada göremiyoruz. Harman tam homojenize olmamış ve çiğlik hissiyatı vermekte. Yani harman genel olarak oldukça özensiz hazırlanmış bir parfüm hissiyatı veriyor.
 
Aslında harmana baktığımızda gayet güzel çiçek notaları ve sade alt harmanıyla, yumuşak ve rafine bir parfüm olacakmış izlenimi veriyor ama pek öyle değil. En başta meşe yosunu içermemesiyle gerçek bir fujer değil koku olarak. Kokunun açılışı yarı sentetik, yüksek alkollü sanki tam karışmamış bir halde vuruyor; önce kuvvetli ve hafif buruk turunçgiller sonra ferah çiçeksi notalar şeklinde. Buraya kadar kulağa hoş geliyordur. Sonra acayip sabunsu bir koku gibi davranmaya başlıyor. Chanel allure homme sport, tommy hilfiger ayarında. Ayrıca sentetik burukluğu da bununla beraber artıyor. Bunu özellikle ılık ortamlarda daha kuvvetli hissediyorsunuz. Alt notalarda genel sabunsu koku hissiyatını geliştirmiyor, fujerle alakası yok. Parfümün babası Alberto Morillas aslında 212, romeo gigli man, acqua di gio gibi çok başarılı yazlık parfümlerin de yaratıcısı, ancak çıkardığı sayısız parfüme baktığımızda aralarında yüksek kalite olarak hazırlanmış özenli harmanlı tek tük parfümler olduğunu görüyoruz. Çoğu modern, fresh tipte, sentetik içerikli parfümler. Kimi başarılı, kimi değil, hatta kimi kült olmuş. Ama bu harmanlarındaki vasatlığı değiştirmiyor. Yani misal bir greenergy' yi yapmış givenchy'den ama gentlemen' i değil. Versace pour homme da tam Morillas' ın parfümlerinin karakteristiğinde, temiz, taze, hafif, güncel, ama vasat kalitede ve bir oranda sentetik. Fakat ne yazık ki bu parfüm fazla sentetik ve bayağı kokulu.


Özetle; kokusunu hiç beğenmedim, burun büken bir sentetiklikte ve günümüzün en gereksiz trendi olan yeni yıkanmış çamaşır/sabun gibi kokma tribinde versace adına pek yakışmayan bir parfüm olmuş. Bir kullanıcı basenotes' ta şöyle demiş: “25 years since the wonderful Versace L'Homme and they produce this piece of crap..” Durum aynen böyle. 
 

Fark edilirliği ve kalıcılığı ortalama altında. Zaten kokusu, harmanı, kalite hissiyatı da öyle. Uygun yaş grubu 16-25 diyeyim. Sonrasına da olur ama üzerinizde fazla basit kalabilir. Daha ziyade ilk bahar ve yazlık bir parfüm ama 4 mevsim kullanılabilir. İç ve dış mekana uygun ama silik yapısıyla dış mekanda pek kendini göstermeyecektir. Adam gibi versace kokusu nasıl olurmuş görmek istiyorsanız önce l’homme sonra black jeans ve dreamer deneyin. Gerisi yalan diyor uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

1 yorum:

  1. Versace Eau Fraiche yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil