29 Ekim 2011 Cumartesi

Tommy Hilfiger - Tommy (1994)

"parfüm kelimesinin karşılığını veren bir şeyler istiyorsanız daha karakterli, akılda kalıcı marka ve modellere bakmanız gerekiyor.."  



Bir başka moda parfümü. Tommy 94 çıkışlı, Aramis tarafından Tommy Hilfiger markası için yapılmış bir aromatik turunçgil. Bu tarz parfümleri gördükçe herkes kendi işini yapsa dememek elde değil. Girişten, incelemenin nasıl geçeceği hakkında fikir sahibi olmuşsunuzdur zaten ama kendimi tutamadım.

Tommy' nin harmanı:

üstte: lavanta, bergamut, yağmur, greyfurt, bluegrass, nane
ortada: driftwood(suda sürüklenmiş odun), kızılcık, sarı gül, elmalı turta
altta: mavi ladin, kaktüs çiçeği, şeker akçaağacı, cottonwood, amber

notalarından oluşuyor. Driftwood, yağmur, elmalı turta gibi zorlama notaları harmanda görmek ehh dedirtiyor olsa da incelemeye devam. Harmanını yazarken bana fenalık geldi, dikkat çekmek için zorlama olmuş. Hayır standart notaların nesi var anlamadım. Harmanın kalitesi genel olarak tahmin edeceğiniz üzere tipik moda üreticilerinin parfümleri seviyesinde. Rahatsız edici bir sentetiklik yok ama sadece o kadar. Bir çekicilik, özgünlük, şaşırtıcılık yok. 


Kokusuna gelirsek. bu kadar şaşalı harmanına göre yine son derece klasik, artık klişeleşmiş bir kokusu var. Kötü mü? Hayır değil, ama benzerini sayısız kere gördük. Fresh tarzda, hafif sentetik, aromatik öğeler barındıran modern bir turunçgil kokusu. Polo Blue'yu alın, onu çok daha sönük ve sakin bir hale getirin, kavunsu kokusunu azaltıp, çok hafif sulu biber kokusu ekleyin. İşte size Tommy. Kaliteli ya da orjinal kokmuyor. Ne kokusuyla, ne harmanıyla vuran ya da akılda kalan bir koku değil. 18 yaş altı kullanıcıların beğenisine gidebilecek belki bir şişe kullanacakları hafif ve modern bir koku. Basenotes'ta aklımdakileri dile getiren çok güzel bir yorum buldum:

"tommy is tommy: little young boys, giggling and laughing with a huge smile and everything is nice,lovely and pretty-okay and this is tommy edt too: simple,easy going,fresh and not more and i guess it doesn´t want to be more-a first edt for the american youth being on the sunnyside of life..... but if you are a grown up and you have found yourself and you who you are and what you want then please go for a french classical scent if you look for a light and fresh edt but leave your fingers away from Tommy.....Personally I prefer unique and special edt that leave an impression, an identification -it´s all about what you expect from an edt and what it should be for you ...."


Özetle aynen böyle. Çok genç kullanıcılar için öylesine sıkılıp kullanılabilecek onlarca benzeri olan hafif bir koku. Chanel Allure Homme Sport ile aynı hedefte. Ancak parfüm kelimesinin karşılığını veren bir şeyler istiyorsanız daha karakterli, akılda kalıcı marka ve modellere bakmanız gerekiyor.

Kalıcılık ve fark edilirliği ortalama. Kendini gösteren bir yapısı yok. Uygun yaş grubu 16-18 arası. bundan sonraki kullanıcılara bayağı kalacaktır. Her mevsimde ve ortamda batmadan kullanılabilir. Genç bir parfüm kullanıcısı dahi olsanız daha özgün parfümlere yönelmenizi tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. Bir celebrity bir de böyle tekstilci kokuları bana hep uzak gelmiştir. Hayır yani ucuz da değiller ki :)

    YanıtlaSil