24 Eylül 2011 Cumartesi

Davidoff - Zino (1986)

"davidoff' un en iyi kokularından birisi.." 
 
 

Good life'ın bende bıraktığı kötü etkiden sonra Zino' ya oldukça şüpheli yaklaşmıştım. Ancak genel olarak kokuyu olumlu buldum. Parfüm 86 çıkışlı davidoff' un ilk kokularından. Odunsu oryantal tipinde hala üretilen ve sevilen bir parfüm.

Zino' nun harmanı:

üstte: bergamut, ada çayı, lavanta, gül ağacı
ortada: gül, yasemin, müge, sardunya
altta: tonka fasulyesi, sandal ağacı, amber, sedir, silhat, vanilya

 
notalarını içeriyor. İlginç bir harman, gül ağacı üst harmanda kullanılmaya başlanmış. Orta harman tamamen çiçeklerden oluşuyor. Alt harman da bir oryantal için oldukça kibar yapılı. Harmanı doğal ve oldukça kompleks. Olup biten çok fazla şey oluyor derinlerde. Ama bunu fazla göstere göstere yapmadığı için burnunuzu yormuyor. Sivri köşeleri traşlanarak yumuşatılmış gibi. Koyu ve dolgun bir harman. Sentetiklik yok. Harman kalitesi günümüz davidoff'larından açık şekilde daha yukarıda. 
 
Parfüm odunsu oryantal. Ancak bir Lancome Hypnose ya da envy gibi değil. Aynı şekilde alışılageldik oryantal tatlılığını barındırmıyor. Daha keskin baharatlı, biraz kuru odunsu bir kokusu var. Bergamutu hiç almıyorum. Beni bilirsiniz ada çayı kokusuna hiç dayanamam. Fakat zinoda bu rahatsız edici değil. Tütünsü, hafif sabunsu yumuşak bir ada çayı kokusu gibi. Genel olarak hafif acımsı, buruk bir kokusu var. Açık şekilde masülenk bir koku. Gördüğünüz gibi kokusunu tek seferde tanımlamak kolay değil, çünkü çok kompleks. Kuru odunsu, baharatlı, koyu, buruk ama aynı zamanda aradaki çiçekler ve alttaki vanilya, sandal, tonka gibi notalarla hafiften tatlılaşıp, iyice zenginleşen bir parfüm. Tam kompleks ve karmaşık maskülenleri sevenlere göre. Ben zinoyu yatagan ve anteaus'un daha dizginlenmiş, sakin, yumuşak bir versiyonu olarak görüyorum. Sanki onlar saf erkek için tasarlanmış gibiyken zino biraz daha hali vakti yerinde sakin erkeklere göre tasarlanmış erkeksi bir koku gibi.Kokusu özel tercihim olmasa da günlük olarak kullanabilirim.


Özetle; genel olarak başarılı bulduğum, detaylı, sıkıcı olmayan iyi bir Davidoff kokusu. Hatta davidoff' un en iyi kokularından birisi. Herkese göre değil ama seveni oldukça sevecektir diye tahmin ediyorum.


Fark edilirlik ortalama altı, kalıcılık ortalama. Yaş grubu olarak 30 ve üzeri diyorum. Sonbahar ve kışın rahatlıkla kullanılabilir. Bayık, ağır ya da fazla sert olmadığından her ortama uyum sağlıyor. 30 yaş üzeri olup da erkeksi ama çok sert, keskin olmayan bir erkeksi koku arayan kullanıcılara denemelerini öneriyorum.

9 yorum:

  1. yazılarınızı zevkle okuyorum. v de vakko parfümü hakkında yorumunuzu belirtebilir misiniz? bir de bazı internet sitelerinde parfümler %50-70 arası indirimlerle satılıyor. sizce bu kadar indirim yapabilmeleri nasıl mümkün oluyor? bayat! parfüm satılıyor olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maskülen.Şimdi re-formüle edilmiş gibi.Lavanta ağırlıklı,hafif tuvalet koku gidericileri gibi.Sonradan tatlılaşıyor.İlk anda +3 sıkım zorlayıcı olabiliyor.Her zaman kullanılabilir yapıda.Şişesi gibi koyu mavi yapısı var.Denenebilir mi ? Denenebilir.Vakko İnfiniti sürüldü yakın zamanda.V de Vakko yu andırıyorsa da biraz daha farklı

      Sil
  2. Merhaba, vakkoyu henüz kullanmadım. İndirim durumu değişken, bayat parüfm olasılığı düşük. Parfüm gıda maddesi gibi çabuk bayatlayan bir ürün değildir. Yıllar geçmesine rağmen sorunsuzca kullanılabilir. Neticede bugün artık üretilmeyen vintage parfüm ler de alınıp kullanılabiliyor. Parüfm yıllandıkça harman yumuşar ve koku da genel olarak bir hafifleme oılabilir. İlk zamanlardaki potansiyeline sahip olmayabilir. Ama kokuda bozulma olması için çok zaman gerekir.

    %70 gibi indirimler site güvenilir değilse risktir sahte olabilir. Ama genelde türkiyede parfüm mağazalarının yqaptıkları bir mali 70 lira aqlıp 200 liradan satmak olduğu için, ürünü 250 lira gösteri %50 indirim yaptık diyip 125'ten satarlar. O yüzden ben türkiyedeki kozmetik firmaları tercih etmiyorum kimseye de almasını öğütlemiyorum. Yurtdışından yakınınız geleceği zaman birka parfüm getirmesi yeterli olacaktır. Aksi taktirde gittigidiyor.

    Bir diğer durumdsa da belirli bir modelin satışı düşerse, ya da stoklar bitirilmek istenirse bu tarz kampanyalar yapılabilir.

    YanıtlaSil
  3. Ben beğendim. Kullanıyorum. 125 ml'si 70TL'ye satılıyor hepsiburada.com'da, fiyatı da gayet uygun...

    YanıtlaSil
  4. İlginçtir, bu kokudan kurumuş idrar kokusu alıyorum.

    YanıtlaSil
  5. uygun fiyata buldum, tatlı kokuları seven birisi olarak sizce kör alışa uygun mudur ?

    Daha önceden yine sizin yorumlarınızı baz alarak Bvlgari pour homme ve extreme alıp memnun kalmıştım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir parfüm kör alışa uygun değildir. Özellikle zino uygun olmayan parfümlerden.

      Sil
  6. Zino başka ya (: Grey Flannel ile Zino arasında gidip geliyorum şuan (.

    YanıtlaSil
  7. Özgün bey kalıcı fark edilir bir parfüm tavsiue edebilirmisiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil