12 Haziran 2011 Pazar

Dunhill for Men - Dunhill (1934)

"30ların parfümlerinin görmüş geçirmiş, efendi adam parfümü karakterine sahip.."



Günümüzdeki güncel Dunhill parfümlerinin ne kadar rezil, ne kadar çöp parfümler oldukları ortada. Dunhill; bugün hala parfüm piyasasında bulunabiliyor olmasını da, eskiden çıkardığı birkaç kaliteli parfümün ekmeğini yiyor olmasına borçlu. İşte incelemesini verdiğim Dunhill for Men de ilk ve en iyi Dunhill parfümü. 1934 yılında çıkan ve hala üretilen parfüm baharatlı odunsu tipte olgun, maskülen bir parfüm.

Dunhill for Men' in harmanı:

üstte: limon, lavanta, sardunya, muskat, adaçayı
ortada: gül, zambak, odunsu notalar, yasemin, karanfil
altta: kabe samanı, sandalağacı, meşe yosunu, sedir, tonka fasulyesi, deri

notalarından oluşuyor. Bakınca dönemi için gayet sıradan bir harmanı var. Hatta orta harmanı standart bir kalıp adeta. Harman çok başarılı ve kaliteli. Köşeli ya da sert değil. Çok güzel dengelenmiş bir yapıda. Karanfil, sedir, kabe samanı, tonka, muskat hepsi orada, ama özellikle dikkat ederseniz. Etmezseniz tek bir vücut olarak kokuyorlar. Açıkcası Dunhill' in harmanı hakkında bulunabilecek pek bir olumsuzluk yok gibi. Herşey olması gerektiği şekilde.


Kokusuna gelelim. Hafiften eski berber dükkanıvari bir kokusu var. İlk açılışta kimyon ve lavanta kokusu vuruyor ancak çabucak dağılıyorlar. Sonrasında diğer baharatlar eşliğinde, odunsu bir deri kokusu şeklinde.  Ama deri fazla kuvvetli değil. Limon' da eau suvage' da olduğu gibi kaliteli bir şekilde kullanılmış. Notaların genel bir harmanı var. Azzaro gibi köşeli ve vurucu da değil. Çıkış yılı olarak da 80lerden olmadığından bu tipte olması mümkün değil. 30ların parfümlerinin görmüş geçirmiş, efendi adam parfümü karakterine sahip. Ancak modası geçik, eski kafa bir kokuya sahip değil. Sadece yaş olarak oturaklı kişilere uygun.

Duınhill for Men, edc tipi bir ürün. Dolayısıyla falza kuvvetli, dolgun değil. Fakat cılız ve sönük de değil. Parfüm genel olarak Dunhill'i Dunhill yapan, en iyi parfümü olarak kabul ediliyor ki, buna ben de tamamen katılıyorum. Kalitesi X-centric gibi çöplerden çok daha üst düzeyde. 

Özetle; Dunhill for men, kaliteli oturaklı ve olgun bir parfüm. Sadece Dunhill' in en iyi ürünü değil, dönemi parfümler arasında da en iyilerinden birisi. Zaten başarısını sürdürmeseydi hala üretilmezdi.



Kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama. Bu bir edc için hiç de fena değil. Olgun ve oturaklı yapısından dolayı 50 yaş ve üzerine uygun bir parfüm. 45 altına fazlaca ağır ve ciddi gelebilir. Yaz dışında her dönem kullanılabilir. İç ve dış mekanlara, iş yemeği gibi ciddi ortamlara gayet uygun. Yaş grubunuz uygunsa ve oturaklı, efendi adam kokularını seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim başarılı ve elegant bir parfüm.

3 yorum:

  1. Ben bir arkadaşımda duymuştum kokuyu hemen yakasına yapıştım bu nasıl bir koku diye ? Çok beğendim kokuyu içimi rahatlatan bir karışım var ve harika bir relax havası var bende. Tavsiye ederim. Ellerine sağlık Lordum.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba acaba konsatrasyonumu değişti bendeki edt formunda çünkü.

      Sil