4 Haziran 2011 Cumartesi

Caron - L'Anarchiste (2000)

"En farklı parfümler listesine ilk sıralardan girecek parfüm, farklı olmayı sevenlere ya da koleksiyonerlere çok uygun..."


İşte erkek parfümleri dünyasının en farklı ve orjinal parfümlerinden bir tanesi. Önceki incelemelerimden Caron' ların zaten alışılageldik olmayan kendilerine has kokuları olan parfümler olduklarını biliyorsunuz. L'Anarchiste ise bu konuda çıtayı oldukça yükseltiyor, öyle ki 2000 çıkış yılına rağmen artık parfümseverler arasında kültleşmiş bir parfüm. Odunsu tip parfümün detaylarına inmeden önce teknik olarak değerlendirelim.

L'Anarchiste' in harmanı:

üstte: portakal çiçeği, mandalina, nane
ortada: sedir, sandalağacı, kabe samanı, lignum vitae
altta: misk


notalarından oluşuyor. Harman sade ve yeterli. Önemli kısım olan kokusuna gelmeden önce harmanından kısaca bahsetmek gerekirse;  doğal, uyumlu,dengeli bir harman olduğunu söyleyebilirim. Herhangi bir sentetitklik, köşelilik, agresiflik yok. 

L'anarchiste yapı olarak adına rağmen oldukça sakin ve yumuşak yapılı bir parfüm. Tüm caronlar gibi; sanki biraz dededen kalma elegant bir kokuymuş izlenimi veren bir yapıya sahip olsa da, ağır, eski kafa ya da bayık değil. Ama gerek karakteri olsun, gerek kokusu, gerek şişesi bana göre ben 60'lardanım diye bağırıyor. 



Kokusuna gelirsek en yumuşak ve günlük kullanılabilir caronlardan birisi. Ama bir yönü varki sürekli kullanımını bana göre engelliyor. O da çok farklı olan kokusu. Tam olarak kokusunu tarif et derseniz; odunsu kokularla desteklenen, kurutulmuş, fırınlanmış ya da karamelize edilmiş tatlımsı portakal kabukları gibi oldukça ilginç ve yumuşak bir kokuya sahip. Şekerli değil ama tarçınımsı karamelize bir tatlılık bu. Baştan sona tüm kokuya bu kremsi/plastiğimsi tatlılıktaki portakal kabuğu kokusu hakim. Bu açıdan gayet tekdüze. Bu son derece ilginç kokusundan dolayı az kişinin beğeneceği bir parfüm. Ancak beğenenlerde oldukça çok beğenecektir. 

Koku bir gourmand olmamakla beraber o tipe yaklaşan bir karakter çiziyor. Ne tam odunsu, ne gourmand, ne maskülen ne başka birşey. Tanımlaması, heleki kokusunu anlatması çok zor. Ben size ne kadar anlatsam da kendiniz denemeden tam olarak o hissiyatı yaşayamazsınız. Kesin olan şey çok farklı bir kokuya sahip olduğu. 

Genel olarak L'Anarchiste koku güzelliğinden değil de farklı ve eğlenceli yapısından dolayı elde bulundurulmak istenecek bir parfüm.  Ben şahsen türk kullanıcısının beğenisine pek uygun olmadığını düşünüyorum. Ama eğitimli burunlar ve ilginç tatları sevenler için koleksiyonluk bir ürün. Sürekli kullanımda sıkacaktır.

Özetle L'anarchiste, çok farklı, koku olarak özel, kendine has bir parfüm. Pratik günlük kullanımlık bir kokudansa koleksiyonluk bir koku. Yine de gourmand kokuları sevenler için ara sıra kullanılacak bir kışlık koku olabilir.


Kalıcılığı ortalama, fark edilirliği ortalamanın biraz üzeri. Uygun yaş grubu 30 ve üzeri. Tatlımsı, ılık yapısından dolayı kışa uygun. En farklı parfümler listesine ilk sıralardan girecek parfüm, farklı olmayı sevenlere ya da koleksiyonerlere çok uygun. Standart kullanıcıya doğrudan önermeyeceğim, fakat merak ediyorsanız kötü bir koku olmadığını bilerek deneyebileceğiniz bir parfüm.


1 yorum:

  1. Selamlar... Bu parfümü nereden alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil