6 Ocak 2011 Perşembe

Valentino - Very Valentino Pour Homme (1999)

"Ancak joop, lolita lempicka gibi buhran verici derecede şekerli kokuları özellikle seviyorsanız beğenebilirsiniz.."
 


Valentino genellikle kadın parfümleri üzerine ağırlık veren bir marka. Şu an üretimde sadece üç erkek parfümü var. İncelemesini yazdığım very valentino 99 çıkışlı bir oryantal.

Very Valentino' nun harmanı:

üstte: muskat, kişniş, adaçayı, anason
ortada: karanfil, lavanta, tütün, kimyon, brezilya gül ağacı
altta: reçine, sandal ağacı, amber, misk sedir

notalarından oluşuyor. Harmanının bu şekilde sanki sert bir parfümmüş imajı verdiğine bakmayın. Feminen, tatlı bir koku. Harman kalitesi en fazla tatminkar. Sentetiklik az da olsa var. Notalar genel olarak karışmış ve harman çok dolgun. Ancak esas sorun harmanın verilen içerikten alakasız kokması. 


Bir gourmand kokuymuşcasına tatlı kokuyor. Üstelik tatlılığını kakao ve vanilya gibi hissettiriyor.

"anason, kişniş -> çikolata, vanilya?  alakaya bak çay demle, doğru mu yazdın?" 

diye düşündüğünüzü biliyorum ancak gerçekten böyle kokuyor. Son derece tatlı, pudramsı, sıkıcı, hafif sentetik ve bayağı. Parfümde bir orijinallik, çekicilik, farklılık, kendini göstericilik bulamadım ben. Berbat değil ancak bunu kullanacağıma para vermeyip parfüm kullanmasam bir sorun olmaz benim için. 


Özetle ortalama altı ve özel bir yanı olmayan standart bayık, tatlı bir oryantal. Erkek parfümü için valentino'nun daha çok çalışması lazım. 


Kalıcılığı ve fark edilirliği bende ortalama altıydı. Bu kadar dolgun harmanlı olmasına rağmen böyle zayıf olması da şaşırtıcı. Uygun yaş grubu 30-35 arası. Ancak joop, lolita lempicka gibi buhran verici derecede şekerli kokuları özellikle seviyorsanız beğenebilirsiniz. Onun dışında uzak durmanızı tavsiye ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder