1 Aralık 2010 Çarşamba

Laura Biagiotti - Aqua di Roma Uomo (2004)

"1 ay sonra nasıl koktuğunu unutacağınız tip kokulardan.."
 



Oldukça beğenilen Roma' nın fresh bir versiyonu olarak sunulan Aqua di Roma 2004 çıkışlı bir aromatik fujer. Hımm fresh bir koku, aromatik fujer mi? dedinizi ben de duyabiliyorum. Ama önce harmana bakalım.

Aqua di Roma' nın harmanı:

üstte: keçikulağı, çin tarçını, nane, greyfurt, limon, karpuz
ortada: baharatlar, biber
altta: odunsu notalar, amber, meşe yosunu



notalarından oluşuyor. "Baharatlar" "Odunsu notalar" gibi adları açıklanmayan bu üstü kapalı ifadeler harmanının doğallığı konusunda şüpheler uynadırsa da parfüm sentetik bir parfüm değil. Kokuda en belirgin nota tatlı greyfurt. İlk açılışı ferah olan koku sonradan sıkıcı ve daha tatlı bir hal almaya başlıyor.Bunu hangi notanın yaptığını bilemiyorsunuz, çünkü net, ne olduğunu belli eden bir harman değil. Zaten bu tarz standart raf ürünlerinden bundan fazla bir harman kalitesi beklemek hayalcilik oluyor. 


Parfümün kokusunu pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Bu parfümün kötü kokmasından değil, tatminkar bir kokusu var, asıl sorun; hem "fresh bir roma" olarak pazarlanan ürünün konsepte pek uymaması, hem de nispeten tekdüze, bir özelliği olmayan ve akılda kalmayan kokusu. Yani 1 ay sonra nasıl koktuğunu unutacağınız tip kokulardan. Ayrıca benim Hugo Boss Elements Aqua ile orjinaline göre en kötü fresh kokularından olduğunu düşündüğüm bir koku.



Özetle fresh olarak sunulan bir kokuya göre biraz tatlı kaçan, özel bir yanı olmayan, gelişigüzel bir koku. Daha ziyade piyasada oldukça yer sahibi olan Roma' nın adından faydalanma amaçlı yaratılmış izlenimi veriyor. Alacaksanız bunun aromatik fujer tip bir koku olduğunu ve klasik fresh turunçgil ya da sucul bir parfüm almıyor olacağınızı bilin.

Kalıcılığı düşük, fark edilirliği ortalama üzeri. Uygun yaş grubu 16-25. Yaz dışında her mevsim kullanılabilir. Ben sönük yapısı ve pek heyecan uyandırmayan kokusundan dolayı tavsiye etmiyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder